Kent Haberleri

Gram altının 1.200 TL'yi aşacağı tarih resmen belli oldu! Analistler peş peşe açıkladı! Görmeyen duymayan kalmasın

Altın fiyatları dün rekor seviyelere yükselmesi ile dikkatleri üzerine çekti. Gram altın 1.190 TL seviyesine kadar yükselirken, yatırımcılar 1.200 TL'yi aşacağı tarihi merak ediyor. Gram altının 1.200 TL'yi aşacağı tarih resmen belli oldu! Analistler peş peşe açıkladı! Görmeyen duymayan kalmasın...Gram altın 1

Altın fiyatları dün rekor seviyelere yükselmesi ile dikaktleri üzerine çekti. Gram altın 1.190 TL seviyesine kadar yükselirken yatırımcıların 1.200 TL'yi aşacağı tarihi merak ediyor. Gram altının 1.200 TL'yi aşacağı tarih resmen belli oldu! Analistler peş peşe açıkladı! Görmeyen duymayan kalmasın...

Altın piyasasının gözü ABD faiz kararına çevrildi. Altın fiyatlarının yönünü belirleyecek olan kritik karar piyasalar tarafından heyecanla bekleniyor. ABD’de geçen hafta çarşamba günü açıklanan veriler perakende satışların bir yılın en büyük düşüşünü yaşadığını, üretici fiyatlarının yavaşladığını gösterdi.  Bu durum olası bir resasyonu işaret ederken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) güvercin tonda karar vereceğini destekledi. Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları dün de yukarı yönlü hamlesine devam etti. 

Ons altın dün 1942 dolara kadar yükselerek 9 ayın zirvesine yerlşeti. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 1190 liradan satışa sunuldu. Yatırımcılar altındaki son dakika gelişmeleri takip ederken grama altının ne zaman  1.200 TL seviyesini aşacağını merak ediyor. 

Gram altının 1.200 TL'yi aşacağı tarih resmen belli oldu! Analistler peş peşe açıkladı! Görmeyen duymayan kalmasın...

4 ANALİST PEŞ PEŞE AÇIKLADI!

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, Ekonomist Hikmet Baydar, Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem  4 analist gram altının ne zaman 1.200 TL seviyesini aşacağını açıkladı.

Gram altının 1.200 TL'yi aşacağı tarih resmen belli oldu! Analistler peş peşe açıkladı! Görmeyen duymayan kalmasın...

GRAM ALTIN NE ZAMAN 1.200 TL'Yİ AŞACAK?

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş milliyet gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda  gram altındaki yükselişlerin dolar endeki ile ilişkilendirerek: ''1.200 TL seviyesini aşması dolar endeksinin 101’in altına sarkma süreci ile hızlanacaktır. 101’in altına doğru sarkmalarda her an gram altında 1.200 TL seviyesini görmek mümkün.'' dedi. 

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya altın fiyatlarının düşüş trendinden çıkarak yükseliş trendine geçtiğini belirterek;  ''2023 deki seçim ve seçim sonrası belirsizliklere, jeopolitik riskler de eklenince bu talebin devam etmesi beklenebilir.

Gram altın hem dolar/TL ye karşı koruma sağlarken Ons altındaki yükselen trende de eşlik ediyor. 1.180 TL direnç seviyesinin geçilmesi halinde 1.200 TL seviyesi gündeme gelecektir. Dolar kurundaki herhangi bir yukarı yönlü atak ya da Ons altında ki trendin devamına bağlı 1.200 TL seviyesini geçmesi beklenebilir. '' dedi. 

Ekonomist Hikmet Baydar ise ''Gram altının 1.200 TL aşma ihtimali yüksektir. Şu anda yurt dışında altına önemli bir talep var, yurt içinde de bir talep söz konusu. Bu ikisini bir araya getirdiğimizde altının daha yukarılara gitme ihtimali oldukça yüksektir. 

Bahar aylarında düğün mevsimi gelince altında alımlar artar. Özellikle sarrafiyede bile ciddi alım olduğunu görüyoruz. Üreticiler mal yetiştiremediklerini söylüyorlar.'' dedi. 

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem Altın fiyatlarının Fed’e ilişkin iyimser beklentiler, ABD’de bilanço döneminde olan şirketlerden gelen olumlu mesajlar ve Çin’in açılmasından olumlu olarak etkilendiğini belirterek: ''Gram altının 1.200 TL seviyesini aşabilmesi için globalde altın fiyatlarının 1932 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlaması gerektiğini düşünüyoruz.'' dedi.

Gram altında yeni rekor yola çıktı geliyor! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde altını olanların başı göğe erecek

Dolarda rekor seviye göründü! Bu rakamı görenlerin dizinin bağı çözülecek! Dolar tam bu kadar olacak

Altın fiyatlarında ters dalga! Altın alıp satacaklar hemen bakın! Rakamlar şok etti! 25 Ocak 2023 canlı altın fiyatları