Kent Haberleri

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı! Hemen bakın!

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı... Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı... Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla beraber jeopolitik riskler altın fiyatlarını da yükseltti

Pek çok yatırımcı tarafından merak edilen ve araştırılan altın fiyatları 2022 yılını da hareketli geçirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla beraber jeopolitik riskler altın fiyatlarını da yükseltti. 

Açıklanan resmi rakamlara göre, gram altın yılı 1096 TL'den tamamladı. Yıllık kazanç ise yüzde 40 seviyelerinde gerçekleşti. 2023 yılı ile beraber altın fiyatlarının ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın yatırımcısına kazanç sağlaması için uyarılarda bulunarak yeni rekor seviyeleri de duyurdu.

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı... Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı... Hemen bakın...
 

2022 YILINDA DALGALANMALAR DEVAM ETTİ

Gazete Vatan'da yer alan habere göre, altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmeler yapan Mehmet Ali Yıldırımtürk, dış piyasadaki altın fiyatlarında aslında bir değişiklik olmadığını belirterek, yıl içinde altın fiyatlarında dalgalanmalar olduğunu fakat tutunamadığını söyledi. Açıklamasında yüksek faizin güçlü dolar altın fiyatlarını dış piyasada baskıladığını kaydeden Mehmet Ali Yıldırımtürk, böylelikle ons altının sene sonundaki fiyatı 1815 dolar civarında kaldığını belirtti. Sene başında açılışını da 1792 dolar seviyelerinden yaptığını söyleyen Mehmet Ali Yıldırımtürk, dolar fiyatlarının ise Kur Korumalı Mevduat Sisteminin uygulanmasına rağmen hem dış piyasalarda hem de iç piyasalarda yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. Sene sonu itibarıyla doların yükselişinin yüzde 36 seviyesinde kaldığını söyleyen Mehmet Ali Yıldırımtürk, 2022 yılına 13,80'den başlayan doların yıl sonunda 18,80 lira seviyelerine geldiğini kaydetti.

ALTIN ÜZERİNDEKİ BASKILAR KIRILACAK MI?

Yaptığı açıklamada altın fiyatlarının yükselişinin dolar fiyatlarının artmasıyla paralel olduğunu belirten Mehmet Ali Yıldırımtürk altın yükselişinde daha çok dolar TL'nin yükselişinin etkili olduğunu kaydeerek, altın fiyatlarında iç piyasa itibarıyla bir belirsizlik söz konusu olduğunu belirtti. Geçen yıllara göre öngörülebilirliğin en düşük olduğu dönemde olduğumuzu söyleyen Mehmet Ali Yıldırımtürk, seçime kadar altın fiyatlarının geleceğini kestirmenin çok zor olduğunu belirterek, döviz fiyatlarında bir yükseliş beklendiğini kaydetti.

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı... Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı... Hemen bakın...

Yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın her ne kadar fiyat istikrarı oluşturmak için değişik uygulamalara başvurmasına rağmen dışarıda dolar diğer para birimlerine karşı bir miktar gerilerken, iç piyasada dolarda yükseliş söz konusu olabileceğini söyleyen Mehmet Ali Yıldırımtürk, söz konusu bu yükselişin özellikle de seçim sonrasında daha fazla olma olasılığı olduğunu kaydetti. Altın fiyatı için de dış piyasa da biz yükseliş beklediklerini söyleyen Mehmet Ali Yıldırımtürk, çünkü Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımlarını daha sınırlı yapacağı ve yılın ikinci yarısından itibaren faiz artırımlarını sonlandırıp faiz indirimlerine geçeceğinin ifade edildiğini söyledi. Açıklamasında 2022 yılında faiz artırımları sebebiyle altın fiyatlarının baskılandığını gördüğünü söyleyen Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Bu baskının 2023 yılında hafifleyeceğini ons altın fiyatlarını yine 2070 dolar seviyelerine çıkarabileceğini öngördüğümüzü söyleyebiliriz. Daha sonra ise 2150 dolar bandının aşılabileceğini ifade edebiliriz." diye konuştu.

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı... Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı... Hemen bakın...

ALTIN İÇİN YENİ REKOR TAHMİNİ DE GELDİ

Yaptığı açıklamada gram altının yeni yılda ne kadar olacağıyla ilgili tahminlerde yapan Mehmet Ali Yıldırımtürk, bu gelişmeler sonucunda gram altının fiyatının 1150 lira, 1250 lira, daha sonra 1500 lira seviyelerine belki sene sonunda ise 1650 lira seviyelerinin gelmesinin beklendiğini söyledi.

Altının 1.450 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanlar resmen zevkten dört köşe oldu! Hemen bakın!

Gram altının 1.675 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın ağzı resmen kulaklarına vardı! Hemen bakın!

Gram altının 24 saat içerisinde ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı görenlerin adeta aklı gitti! Hemen bakın!