Ekonomi

Gram altının akıbetini en iyi bilin ekonomist İslam Memiş'ten tarihi öneri!

FED'in faiz kararı sonrası YouTube hesabından yayın yapan İslam Memiş, gram altının rekor kıracağına dikkat çekti ve ağustos ayına işaret etti.Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirten Memiş, FED'in faiz kararını da yorumlayarak gram altının akıbetine ilişkin bir dizi analizlerde bulundu

Altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, kişisel YouTube hesabından ekonomi gündemini değerlendirdi.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirten Memiş, FED'in faiz kararını da yorumlayarak gram altının akıbetine ilişkin bir dizi analizlerde bulundu.

Memiş, şöyle konuştu:

"Fed sürpriz yapmadı. Sürpriz olmadığı için emtia fiyatlarında, borsalarda, kripto piyasalarında toparlanma yaşandı. Verilen mesajlara bakınca çok agresif olmasa da Fed bundan sonraki süreçlerde iki kere daha faiz artışı yapabilir. 2022'de agresif faiz artıran Fed'in 2023'te faiz indirdiğini görmüş olacağız. Bu da kripto paralarda, altın ve gümüşte tekrar yukarı yönlü hareketlerin işaretini verdi."

Altın fiyatlarındaki gelişmeleri değerlendiren Memiş, "Dikkat edin, Fed ters köşe yapabilir, altın, gümüş fiyatlarında yükseliş mümkün olabilir öngörülerimiz vardı. Özellikle yükselişlerin devam etmesi için 1800 dolar üstünde ataklar gerekiyor ons altında. Yılın son çeyreğinde 2000 dolar seviyesinde ons altın görmemiz mümkün olabilir. Yukarı yönlü hamleler sürpriz olmaz bizim için" diye konuştu.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez tarih verdi!

Asgari ücret gündemden düşmüyor! İktidardan yeni açıklama geldi!

Uzmanlardan yıl sonu gram altın tahmini! 1500 lira dediler tarih verdiler!