Ekonomi

Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı oturma ve çalışma izinleri sağlayan Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Green Card 2022 başvuruları hakkında bütün ayrıntılar...Yeşil kart başvuru sahipleri veya başvurularını henüz tamamlamamış olanlar genellikle genel süreç ve prosedürler hakkında ayrıntılı bilgi ararlar

Yeşil kart başvuruları Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı oturma ve çalışma izinleri sağlamaya devam ediyor. Yeşil kart başvuru sahipleri veya başvurularını henüz tamamlamamış olanlar genellikle genel süreç ve prosedürler hakkında ayrıntılı bilgi ararlar. Peki yeşil kart başvurusu ne zaman kapanıyor, yeşil kart için nereye başvurabilirim, yeşil kart fotoğraf boyutu nedir? Daha fazlasını öğrenin...

GREEN CARD BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; 5 Ekim'de başlayan 2022 Green Card başvuru süreci 8 Kasım 2022 tarihinde sona erecek.

GREEN CARD NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Yeşil kart çekiliş sonuçları Mayıs 2023'te açıklanacak. Sonuçlar www.dvlottery.com web sitesinde görüntülenebilir.

GREEN CARD FOTOĞRAF ÖLÇÜSÜ NEDİR?

Yeşil kart başvurusu için biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Bu fotoğraf dijital olarak çekilmiş ve kaydedilmiştir. Fotoğraf taranmamış olmalıdır. Fotoğraf boyutu 50 x 50 mm olmalıdır. Ek olarak, fotoğrafın yeni bir beyaz arka plana ve gözlüksüz olması gerekir.

GREEN CARD BAŞVURUS NEREDEN YAPILIR?

Green Card başvurusu https://dvprogram.state.gov/ web adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

GREEN CARD AVANTAJLARI!

- Yeşil kart sahiplerinin eşleri ve 21 yaşından küçük bekar çocukları da süresiz olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşama ve çalışma hakkına sahiptir.

- Yeşil kart sahipleri Amerika Birleşik Devletleri'nde oy kullanma hakkı dışında tüm haklara sahiptir.

- Yeşil kartlı öğrenciler indirimli eğitim ve devlet burslarından yararlanır.

- Yeşil kart sahipleri diledikleri işi alıp kendi işini kurabilirler.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Göçmen vizesi almaya uygunsanız, konsolosluk size çeşitli bilgiler içeren bir dizi belge gönderecektir. Bu paket "vize paketi" olarak bilinir. Sorun paketini açmayın. Paketinizi aldıktan sonra USCIS göçmenlik ücretini ödemeniz gerekecektir. USCIS, göçmen vize paketinizi işleme koymak ve yeşil kartınızı ibraz etmek için bu ücreti toplar.

Amerika'ya vardığınızda, vize paketinizi giriş limanındaki Gümrük ve Sınır Güvenliği (CBP) görevlisine vermelisiniz. CBP yetkilisi sizi inceleyecek ve Amerika'da yasal olarak ikamet edip edemeyeceğinizi belirleyecektir. CBP görevlisi Amerika'ya girişinizi onaylarsa, yasal daimi ikamet hakkına sahip olacak, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayabilecek ve çalışabileceksiniz.

USCIS Göçmenlik Ücretini ödemiş olmanız durumunda, Green Card'ınızı Amerika Birleşik Devletleri'ne gittikten sonra postayla alacaksınız. Amerika'ya gitmeden önce USCIS Göçmenlik Ücretini ödememişseniz, ücreti USCIS size Green Card'ı göndermeden önce ödemeniz gerekmektedir.

İngiltere'de ikinci el alışveriş moda oldu!
Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme!
Bitcoin ne zaman 22 bin dolar olacak?