28 / 04 / 2024

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.



Bu yıl Green Card başvuruları 4 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da başlamıştı. Buna göre, ABD'de çalışma ve yaşama hakkı için Green Card başvurusunda henüz bulunmayan kişiler, başvuruların nasıl yapılacağını ve ne zaman biteceğini araştırmakta. Green Card başvurularu bugün 7 Kasım 2023 Salı günü 20.00'ye kadar gerçekleştirilebilecek.

GREEN CARD BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery'e ücretsiz olarak yapılabilir. Bu nedenle resmi bir kuruma gerek olmadan DV Lottery resmi internet sitesinden (http://dvprogram.state.gov) Green Card başvurusu yapılabilmektedir.

dunya.com'da yer alana habere göre; Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru bir şekilde cevaplanması gerekir. Öte yandan, Green Card başvurusu yapan kişiler, bilgilerini hatasız bir şekilde gerçekleştirmelidirler. Green Card başvurusu yaparken herhangi bir ücret alınmamaktadır.

GREEN CARD BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Amerikan vatandaşı veya daimi ikametgah hakkına sahip kişiler ve aile üyeleri, işveren sponsorluğunda çalışacaklar, çekilişte hak kazananlar ve mülteci, sığınmacı statüsüne sahip kişiler Green Card başvuru yapabilirler.

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI

- Kişilerin mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır.
- Green Card en az lise mezunu olan kişilere verilir. Lise öğrencisi olmayan kişilerde son beş yıl içinde uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız olarak çalışanlar Green Card alabilirler.
- Green Card için kişilerin İngilizce bilme şartı bulunmamaktadır.
- Evli olanlarda Green Card'a aynı anda başvurabilirler.

BAŞVURU YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

- Başvuru yapmak için tek yetkili site resmi web sitesidi. Buna göre, başka bir siteye veya aracı kuruma para ödemeyiniz. -
- Başvuru formunu eksiksiz ve doğru doldurunuz.
- Fotoğraflarınızın gerekli ölçülerde ve mevcut halinizi yansıtan şekilde olmasına dikkat ediniz. Fotoğrafınız uygun değilse başvurunuz geçersiz sayılabilir.
- Başvuru sonrasında size verilen onay numarasını kaydediniz. Bu numara ile sonuçları kontrol edebilirsiniz.
- Sonuçları yalnızca resmi web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Green Card sonuçları açıklandı! İşte DV 2023-2024 Green Card sonuçları sorgulama ekranı


Geri Dön