Genel

Green card sonuçları ne zaman açıklanacak! 2023 ABD yeşil kart sonuçları sorgulama nereden yapılır!

Green Card başvuru sonuçlarının açıklanmasına çok az kaldı. Vatandaşlar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte, detaylar...Bu başvuruların sonuçları heyecanla bekleniyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma vizesi ve süresiz oturma izni sağlayan Green Card başvuruları, 5 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında alındı. Bu başvuruların sonuçları heyecanla bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, başvuruların sonuçlarını 2023 yılı içinde açıklayacak. Green Card sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz kesin bir tarih belirtilmedi. Başvuru sahipleri, sonuçları ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmetleri (USCIS) web sitesinden takip edebilirler.

Green card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Green Card çekilişinin sonuçları açıklandı! Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti, DV-2023 yeşil kart çekilişi sonuçlarını 6 Mayıs 2023 tarihinde açıkladı. Başvuru sahipleri sonuçlarını, kendilerine verilen onay numaralarını "Katılımcı Durum Kontrolü" sayfasına girerek öğrenebilirler.

Kura sonucunda seçilemeyenler gelecek yıllarda tekrar başvuru yapabilirler. DV kurasını kazananlar, Kentucky Konsolosluk Merkezi'nin (KCC) belirlediği talimatları takip ederek istenilen formları göndermelidirler. Green card başvurusu yapan herkes için sonuçlar açıklandı ve kazananlar Amerika Birleşik Devletşeri’ne taşınma planlarını yapmaya başlayabilirler.
 

Green card sonuç sorgulama adımları

Amerika Birleşik Devletleri Freetown Büyükelçiliği, 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınan DV 2024 Green Card başvurularının sonuçlarının nasıl öğrenileceği hakkında bilgi verdi.

Green Card başvuru sonuçlarını öğrenmek için, başvuru esnasında size verilen Confirmation numaranızı kullanabilirsiniz. Eğer Confirmation numaranızı unuttuysanız, doğrulama bilgilerinizi girerek numaranızı tekrar alabilme şansınız bulunuyor.

Sonuçları öğrenmek için ilk önce http://dvlottery.state.gov/ESC adresine girin. Ardından karşınıza çıkan ekrandan Mavi renkli "Continue" linkine tıklayın. Karşınıza çıkacak sayfada Confirmation numaranızı, soyadınızı, doğum yılınızı ve doğrulama kodunu yazmanızı isteyen bir form görüntülenecek.

Formdaki en üstteki kutuya 16 haneli Confirmation numaranızı, bir sonraki kutuya soyadınızı büyük harflerle ve Türkçe karakter kullanmadan (ÇİÜĞŞÖ kullanılmamalıdır), üçüncü sıradaki kutuya doğum yılınızı (örneğin 1996) ve son kutuya sayfada gösterilen 5 haneli doğrulama kodunu yazın. Daha sonra "Submit" linkine tıklayarak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Miami'de gayrimenkul yatırımıyla Green Card sahibi olabilirsiniz!

Amerikan vatandaşı olmak isteyenlere Vesta Global'den fırsat!