Ekonomi

Gremse altın nedir? Gremse altın bugün kaç lira?

Gremse altın günümüzde en çok yatırım yapılan altınlar arasında gelmektedir. Çok sayıda altın çeşidi olması, yatırımcıları farklı altın yatırımlarına yöneltmiştir. Bunlardan biri de gremse altındır. Peki gremse altın nedir? Bugün gremse altın kaç lira?Her ne kadar gremse altın alıp yatırım yapan yatırımcılar olsa da ne demek olduğu herkes tarafından bilinmiyor

Milyonlarca altın yatırımcısı gram altın, çeyrek altın, tam altın, has altın gibi çeşitli altın türlerine yatırım yapıyor. Her ne kadar gremse altın alıp yatırım yapan yatırımcılar olsa da ne demek olduğu herkes tarafından bilinmiyor. Peki gremse aldın nedir?

GREMSE ALTIN NEDİR?

Piyasada az bilinen altın çeşidi olan gremse altın, iki buçukluk olarak bilinmektedir. Yatırım amaçlı tercih edilen altın türü olsa da yatırımcılar tarafından çok bilinmiyor. Gremse altın aynı zamanda boyna takılan bir altın çeşidi olarak da kullanılıyor.

Peki gremse altın bugün kaç lira? Alış satış fiyatı ne kadar? İşte merak edilenler...
 

GREMSE ALTIN KAÇ LİRA? 12 MART 2022 GREMSE ALTIN FİYATI

Gremse altın da, çeyrek altın, tam altın, ata altın gibi yeni ve eski fiyatlı olarak satışa sunuluyor. Yeni gremse altının satış fiyatı şu dakikalarda 15,478 lira, alış fiyatı ise 15,197 liradır. Eski gremse altın satış fiyatı 15,336 lira, alış fiyatı ise şu anda 15,056 liradan işlem görüyor.

 

GREMSE ALTIN KAÇ GRAM? 

2,5 ziynet altın olarak da bilinen gremse altın yeni tarihli kulplusu, yaklaşık 18,04 gram gelmektedir. 1 gremse altın 10 adet çeyrek ve 5 adet yarım altına denk gelmektedir.

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Has altın nedir? Yatırımcılar bu ayrıntıya dikkat!

Altın ve dolar aniden düştü... Neler oluyor?

Altın fiyatları ne olacak? Yorumlar peş peşe geldi...

Ons altın yön arayışında: Düşecek mi, yükselecek mi?

Altında rüzgar tersine döndü! Son dakika altın fiyatları!