Genel

GS Leo Residence'tan 1.3 milyar TL gelir elde edildi! Galatasaray'ın gayrimenkullerinde son durum ne? 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray'ın gayrimenkulleri ile ilgili konuştu. Özbek, GS Leo Residence'tan 1.3 milyar TL gelir elde edildiğini söyledi. İşte ayrıntılar... 

Galatasaray Kulübünde eylül ayının olağan pan kurulu toplantısı yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Aykutalp Derkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya başkan Dursun Özbek, ikinci başkan Metin Öztürk ile yönetim ve pan kurulu üyeleri katılım gösterdi. 

Kulüp ve bağlı ortaklıklarına ait 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla düzenlenmiş ve bağımsız denetimden geçmiş konsolide yıllık mali tabloya ilişkin açıklamaalrda bulunan Dursun Özbek, şunları söyledi:

"Bu dönemde yaklaşık 5,5 milyar TL'lik dönem sonu karına eriştik. Bu dönem sonu karı, Galatasaray tarihinde bir rekoru gösteriyor. Galatasaray'ın spor gelirlerinin 2 milyar TL'yi aşması ve sponsorluk gelirlerinin de 60 milyon avroya ulaşması sayesinde bu kar oluşmuştur. Kur farkına karşınn bu sayılar çok önemli. Bize emanet ettiğiniz bu dönemde Galatasaray'ın çıkarlarını koruyarak daha iyisini başaracağız."

Galatasaray Adası'nın kulüp için değerli olduğunun altını çizen Dursun Özbek, kulüp için adanın tapu ve üst kullanım hakkını aldıklarını, tüm hukuki sorunları da ortadan kaldırdıklarını ve istedikleri düzenlemeyi yapabileceklerini söyledi. 

Özbek, "Adamız, bugün üyelerimizin yararlanabileceği bir tesis şeklinde kullanılıyor. Seneye daha iyi imkanlarla adayı üyelerimizin kullanımına sunacağız" diye konuştu. 

Dursun Özbek, Mecidiyeköy'deki konut projesi ile ilgili de şunları söyledi: 

"Bu projeden 1,3 milyon TL gelir elde ettik. Şu zamana kadar da 126 bağımsız bölümün satışı yapıldı. 61 tane satılmasını beklediğimiz bölüm bulunuyor. Burada elde ettiğimiz gelirle Florya'daki araziyi satın aldık. 1,1 milyar TL'lik ek hasılat da elde etmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar bu işlerin sarkmasının nedeni, çalıştığımız şirketin anlaştığımız şartlara uymaması ve bu konuda bize zorluk çıkarması. Hatta geçenlerde bu olay silah çekmeye kadar ulaştı. Bu işlerin ne kadar yorucu olduğunu gördük. Bunları da çözmek durumundayız."

Dursun Özbek, Florya'daki ihale sürecinin bağımsız bir komisyon tarafından sürdürüldüğüne de dikkat çekti ve gelecek günlerde ihaleye çıkacaklarına, sonucunu bekleyeceklerine dikkat çekti. 

"Kemerburgaz'daki tesislerde bir gecikme yaşadık. Bu yüzden son derece üzgünüm. Planımız, sezon başı Kemerburgaz'da antrenmana başlamaktı. Yeni sezonda ilk idmanı orada yaptık ancak futbolcuların rahatlığı için bir süre daha Florya'da çalışmaları sürdürdük" diyen Özbek, bunun nedeninin de oradaki firmanın konkordato ilan etmiş olması olduğunu, bundan dolayı işlerin durma noktasına geldiğini, hızlıca çalışmaları sürdürdüklerini aktardı. 

Uzmanı açıkladı: Konut fiyatları artık düşmeyecek!

Fed'in faiz indiriminden sonra piyasalar hareketlendi! Altın, Dolar, Euro ve Bitcoin'de son durum...

Konut fiyatları 1 yıl daha TÜFE'nin altında kalır!