Genel

GSGM'nin yeni binası 6 ay içinde tamamlanacak

Gençlik ve Spor Genel  Müdürlüğü"nün (GSGM) Altındağ ilçesi sınırları içindeki yeni binasının inşaatı  sürüyor. 35 dönüm üzerine kurulacak bina 11 kattan oluşuyor. Kapalı alanı 40 bin  metrekare olan binanın yaklaşık 500 araçlık otoparkı da bulunuyor

GSGM yetkililerine göre haziran veya temmuz ayı içinde bitirilmesi  gereken binanın inşaatında 150 işçi çalışıyor. İşçilerin büyük bir bölümü  haftanın 6 günü çalışırken, 25-30 kişilik grup ise pazar günü de çalışmalarına  devam ediyor.   Binanın 2008 yılında inşaatının başladığı bildirilirken, geçen yılın  nisan-temmuz arasındaki dönemde ise belli bir durgunluk yaşadığı öğrenildi.

Binada ısıtma ve soğutma işlemleri fancoil ismi verilen bir sistemle yapılacak.  İnşaattaki en önemli giderin ise metrekaresi 68 Avro olan ve kompakt adı verilen  bir malzeme olduğu bildirildi. İnşaatın mimarı ve ince işler şefi Ahmet Tarık çakır, konuyla ilgili
olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi ve manevi destek sağlandığı  takdirde inşaatın haziran veya temmuz ayları içinde bitirilebileceğini  belirterek, 'Eğer bu destek olmazsa bu inşaat ağustos veya eylül ayında biter.  Maddi ve manevi destek sağlanırsa hazirana da yetişebilir. 150 kişiyle  çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 20-30 arkadaşımız pazar günleri de çalışıyor.

 Binamız normalde 11 katlı, yalnız zemin ve altındaki katları da sayarsanız  toplamda 16 katlı bir bina olacak. Binada fancoil ısıtma ve soğutma sistemleri  kullanılıyor. Kapalı alan 40 bin metrekareden oluşuyor' diye konuştu.   Bu arada, binada genel müdür ve yardımcıları, federasyonlar ile tüm  çalışanlar için ayrı odalar bulunuyor. 50 araçlık makam otoparkı yanında, ayrıca  450 araçlık otopark yer alıyor. Bia için şu ana kadar yaklaşık 15 milyon TL  harcandığı öğrenildi.
AA