Yeni Şirketler

GS'nin Riva arazisinin değeri 200 milyon dolar oldu

150 imzayla Riva'nın değeri üçe katlanıp 200 milyon $'a ulaştı

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, Riva arazisi için daha önce 70-75 milyon dolar değer biçildiğini belirterek, "Riva bir tarla halindeydi. Yaklaşık 30 kurumdan imar izinleri ve imzalar alındı. Toplam imza sayısı 150'den fazladır. Biz ruhsatları alınca değer 200 milyon dolara yaklaştı" dedi

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, tüm izinleri alınan Riva arazisinin değerinin 70 milyon dolardan 200 milyon dolar seviyesine yükseldiğini söyledi. Çelebi, Galatasaray Dergisi'nin mart ayı sayısında, Riva arazisiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verirken, daha önce sadece tarla konumundaki Riva arazisinin 70-75 milyon dolarlık bir değerdeyken-, alınan izinlerin ardından bu değerin 200 milyon dolar seviyesine çıktığını kaydetti.

TARLAYDI ARAZİ OLDU'
Yaptıkları şeyin, 1970'lerde başlayan bir süreci sonlandırmak olduğunu vurgulayan Çelebi, şunları söyledi: "Riva bir tarla halindeydi ve tekrar imar izinleri alındı. Yaklaşık 30 kurumdan izinler ve imzalar alındı. Toplam imza sayısı 150'den fazladır. Bir milyon 200 bin metrekare civarındaki bu arazi tarla halindeyken 70-75 milyon dolar değerindeydi. Biz ruhsatları alınca değer 200 milyon dolara yaklaştı. Biz bu çalışmayla Riva arazisine değer kazandırdık. Bir de bunun üzerine projenin hayata geçtiğini, konutların yapıldığını, o bölgeden Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün geçtiğini düşünürseniz, Riva arazisinin değerinin ne kadar yükseleceğini görürsünüz."

'3 PROJE DE GERÇEKLEŞTİ'
Riva arazisi, Türk Telekom Arena ve Futbol A.Ş. ile Sportif AŞ.'nin birleşmesi projelerinin başarılı olduğunu belirten Çelebi, "Galatasaray camiasının büyüklüğü, bu üç projenin de gerçekleşmesinde, en büyük etken olmuştur" dedi.
 
'Piyasa, bu proje hazır değil diyen Çelebi, Galatasaray Dergisi'nde bu araziyu nasıl bir yöntemle değerlendirebileceklerini konusuyla da ilgilendiklerini aktardı. Bu aşamadan sonra, projenin değerlendirmesi için ön yeterlilik ilanına çıkmak gerektiğini vurgulayan Çelebi, "Şu anda piyasalar bu kadar büyük bir projeye hazır değil. Ne kadar talip var, piyasalarda neler oluyor, test etmemiz gerekli. Hasılat ortaklığıyla mı yapacağız, gelir paylaşımıyla mı yapacağız, yoksa gayrimenkul; ortaklığıyla mı değerlendireceğiz? Bir yol haritası çıkarmak lazım diye konuştu.
Habertürk