Ekonomi

GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için genel sağlık Sigortası prim borçları sebebiyle yaşamış oldukları sorunları gidermek amaçlı yeni bir destek programı yayınladı. İşte destek programı ile ilgili tüm detaylar…Bu program ile birlikte 18 yaşın altındaki çocuklara sigorta primleri devlet tarafından ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi aileler için destek sağlamak amaçlı yeni bir program başlattı. Bu program ile birlikte 18 yaşın altındaki çocuklara sigorta primleri devlet tarafından ödenecek. 18 yaşın üzerindeki çocukları ise zorunlu genel sağlık Sigortası kapsamında ödemeler yapılacak. Tüm bunların yanında Lisa ya da dengi bir okuldan mezun olan 20 yaşın üzerindeki ya da üniversite mezuniyeti bulunan 25 yaş üzerindeki çalışmayan gençlerin sigorta borçlarını devlet ödeyecek. Tek şart aile gelir durumlarının yoksulluk seviyesinin altında kalması olacak.

Genel Sağlık Sigortası için destek başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu destek başvurusu adına vatandaşların sosyal güvencelerinin bulunmaması gerekecek. Hane içerisindeki kişi başına düşen gelirin yoksulluk seviyesinin altında olması şartı aranacak. Bu kapsam içerisinde başvuru sahibi ailelerin gelir seviyelere belirtilen sınırın altında olacak. Gelir testi başvuruları yapılacak olup uygun olan ailelere bu ödemeler düzenli şekilde yapılacak.

GSS destek başvuru işlemleri

Yardım kapsamındaki başvuru işlemleri başvuru yapacak vatandaşların ikamet etmiş oldukları ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Vakıfta başvuru sahiplerinin tüm başvuruları titizlik ile değerlendirilecek olup uygun olan vatandaşlara ise bu destek ödemeleri sağlanacak.

Başvuru sahipleri belirle gelir testi şartlarını sağlamış oldukları takdirde bu program üzerinden yararlanabilecek. Özellikle de maddi anlamda deste ihtiyaç duyan aileler adına oldukça faydalı olacak. Çocukların sigorta primleri karşılanacak olup devlet bu anlamda ailelere yardımcı olacak. Bu destek ile birlikte ihtiyaç sahibi aileler genel sağlık sigortası desteğiyle sosyal güvenliklerini güçlendirebilecek.

Başvuru için belirlenen şartlar arasında gelir seviyesinin asgari ücretin bir bölü üçünden daha az olması istenecek ayrıca gelir testi başvurusunun yapılması da diğer bir şart olacak. Ona yalan başvurular için destek ödemeleri her ay düzenli şekilde yapılacak.

GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları