28 / 04 / 2024

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…



Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanların belirli tarihe kadar başvurmaları durumunda borçların silinmesi planlanıyor.. SGK'ya yapılan başvurular 31 Temmuz'da sonlanacak. Yapılan açıklama kapsamında asgari ücretin 3'te 1'inin altındaki borçların silinmesi mümkün olacak. Son başvuru tarihine az bir süre kaldığı için zaman daralıyor. Bu nedenle GSS prim borcu olanların 31 Temmuz'a kadar başvurmaları gerekiyor. İşte GSS prim borcunun silinmesiyle ilgili tüm detaylar haberin devamında...

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3 te 1 i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu hangi koşullarda silinecek?

GSS (Genel Sağlık Sigortası) prim borcu silinmesi konusu Temmuz ayında daha da gündeme geldi. GSS prim borcunu silmek isteyen kişiler için belirli şartlar belirlendi ve başvuruların SGK'ya 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bu yeni düzenlemelerle birlikte, hane içindeki kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan kişilerin borçları tamamen silinecek.

Asgari ücretin üçte birinin üzerinde olanlar ise farklı düzenlemeye uyacaklar. Bu kişiler, GSS prim borçlarının anaparasını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri durumunda, Aralık 2022 ve öncesine ait gecikme cezası ve gecikme zammı ödemek zorunda kalmayacaklar.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy'un açıklamasına göre, sosyal güvencesi bulunmayan ve gelir tespiti yaptırmamış olan bireylerin de Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları silinecektir. Ancak son başvuru tarihinin dikkate alınması gerekmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön