27 / 04 / 2024

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.



Yapılandırmayı kaçıranlar içinse bir başka seçenek var: Gelir testi yaptırarak, borcu ödeyemeyecek durumda olduklarını ispat ederek borçtan tamamen kurtulabilirler.

Bu fırsat sayesinde herhangi bir sigortaları olmayanlar da sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Ancak yapılandırma veya gelir testi için belirlenen tarihleri kaçırmamaları önemli.

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

GSS borcu 2 bin liranın altında ise

Borcu 2 bin lira ve altında olan vatandaşlar yapılandırma kapsamında yer alacak. Yapılandırma kapsamında, borcu 2 bin lira ve altında olan vatandaşların borçları, diğer hükümler uyarınca otomatik olarak silinecek. Bu sayede vatandaşlar, borç yükünden kurtulacak ve finansal açıdan rahat bir nefes alacak.

SGK ile anlaşmalı bankalara anapara ödendiğinde gecikme faizi ve cezasından muaf tutulacak. Ödenmesi gereken aylık prim 2023 senesinde 300 lira 24 kuruş. Ayrıca hane içindeki kişi başına gelir 3 bin 336 lirayı aşanlar asgari ücretin %3'ü prim ödemeleri gerekir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön