Ekonomi

Gübre mazot desteği ne zaman verilecek 2022? 2022 mazot gübre desteği kaç lira?

Gübre mazot desteği ne zaman verilecek 2022? 2022 mazot gübre desteği kaç lira? soruları şu günlerde sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilenler!İşte mazot gübre desteğine dair detaylar

Mazot gübre desteğinin ne zaman verileceği çiftçiler tarafından şu sıralarda sıklıkla soruluyor. İşte mazot gübre desteğine dair detaylar..

GÜBRE MAZOT DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK 2022?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerinin hafta sonuna doğru hesaplara geçeceğini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerinin hafta sonuna doğru hesaplara yatacağı açıkladı. Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci'nin açıklamaları şu şekilde; “Tarımsal üretim hedefleri önce pandemi sonra savaş yaşanmasına rağmen ülkede rafta hiçbir şeyin eksikliği hissedilmedi. Tarım sektörü dış ticaret fazlası veren bir sektör. 2022 için arzuladığımız üretimi yapacağız. Şu anda 125-126 milyon tonlara geldi. Bu önceki yıla göre yüzde 6'lık artış anlamına geliyor. Ayçiçeğinde bu yıl yüksek rekolte beklemekteyiz, hububat da aynen böyle. Bu yıl yağışlar güzel bir şekilde ilerliyor. 2022 rakamı 2020 rakamını inşallah yakalayacak.”

2022 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ KAÇ LİRA?

Ürünler, Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Tritikale, Mazot(TL) 75, Gübre(TL), 46

Nohut, Kuru Fasulye, Mercimek, Mazot(TL) 75, Gübre(TL), 21

Kanola, Mazot(TL), 88, Gübre(TL), 21

Patates, Soya, Mazot(TL), 125, Gübre(TL), 21

TARIMSAL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Tarımsal destek başvurularının nasıl yapıldığına dair sorular sıklıkla sorulmaktadır. İlk önce çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması gerekiyor. Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvuru yapılıyor. Dilekçenin Tarım İl ya da İlçe Müdürlükçe yapılan inceleme sonucunda da başvurular olumlu sonuçlanıp onaylanırsa tarımsal destek ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz. Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunmalıdır. 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları isteniyor. Toprak analizi yaptırmayan çiftçiler yalnızca mazot desteği alabilecek ve gübre destek alabiliyorlar. Destekleme için mazotun 100 TL' lik mazotun 50 TL' si devlet tarafından karşılanıyor.

TARIMSAL DESTEK SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Tarımsal destekten faydalanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Tarımsal destek sorgulaması yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapılması yeterli olacaktır.

Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022?

2 artı 1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Hisseli tapu noter satışı olur mu?