Otomobil

Güç lüks zerafet ve ihtişam abidesi BMW 7 serisi yenilendi! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

BMW, kurulduğu günden bu yana ürettiği en lüks otomobili 7 serisinin tasarımını ve teknik özelliklerini güncelledi. Alman devinin son tasarımı bazı otomobilseverler tarafından Uzak Doğu ve Kore aracın ilk bakışta andırdığı yorumları yapmasına neden oldu.Yeni BMW 7 Serisi iki adet benzinli model bir adet de elektrikli model ile çıkacak

Yeni BMW 7 Serisi, lüks ve konforu sadece aracın arka tarafında seyahat edecekler için değil sürücü tarafı için de mümkün kılmış durumda. Yeni BMW 7 Serisi iki adet benzinli model bir adet de elektrikli model ile çıkacak. Öte yandan markanın son yıllarda almış olduğu bazı tasarım kararları bu modelde de devam ettiği için her ne kadar rüya gibi bir iç tasarıma sahip olsa da bu araç, BMW hayranlarında hayal kırıklığı yarattı

Son yıllarda olduğu gibi bu modelinde de alışılmışın dışında, bazı kişilerin tabiriyle 'devasa' ızgaralara sahip olan bu araç iddialara göre Türkiye'de;

740i, 6 silindirli 3.0 litrelik modeli ile 380 beygir güç

760i xDrive, 8 silindirli 4.4 litrelik modeli ile 543 beygir güç

Elektrikli i7, çift motorlu 540 beygir güç ve 745nm tork

modelleri ve motor seçeneklerine sahip olacak.

 

100 KM'YE 4,5 SANİYEDE ÇIKIYOR

Benzinli olan 740i modeli ile yaklaşık 5.2 saniyede 0-100km/sa hıza ulaşabilen bu araç aynı zamanda 48 voltluk yarı hibrit özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Öte yandan 760i modeliyle yaklaşık 4.5 saniyede 0-100km/sa hıza ulaşabilen bu araç BMW'nin Live Cockpit Plus dediği teknolojiye de sahip.

Bu teknoloji, kavisli bir multimedya ekranını da içeriyor. Arka koltukta duran bu devasa ekran 7 serisine özel geliştirilmiş ve dokunmatik kontrol tuşlarının yanı sıra aracın birçok yerinde bulunan kristal tasarımlara da uyum sağlaması için özel olarak tasarlanmış.

Markanın şimdiye kadar üretmiş olduğu en lüks seri üretim otomobillerden olduğu söylenen 7 serisi, Mercedes'in yeni çıkmış olan EQS modelinde bulunan 'dev' ekrana da arka koltukların üzerine konumlandırdıkları ekran ile iyi bir cevap veriyor.

SES SİSTEMİ BÜYÜLEYİCİ

8K çözünürlüğünde kocaman bir ekrana sahip olmasının yanı sıra 7 ve i7 serisi, 5G internet bağlantısına hazır bir şekilde geliyor. 'Sinema' modu bulunan bu araçta Bowers & Wilkins marka hoparlörlerden 36 tane bulunuyor.

Bir diğer yandan BMW 7 Serisi elektrikli modelinin haricinde toplamda 6 farklı benzin ve dizel motor seçeneğiyle gelecek olsa da henüz Türkiye'ye hangi versiyonlarının geleceği resmi olarak açıklanmış durumda değil bu nedenle geçmişte getirdiği modellerden yola çıkarak şuan için Türkiye'de 740i, 760i ve i7 (elektrikli) versiyonunun olacağı tahmin ediliyor.

BMW 7 serisi Nisan ayı fiyatı ne kadar oldu? Zam var mı? İşte 24 Nisan 2022 fiyat listesi...

BMW X1 fiyatları kaç lira? En ucuz BMW X1! İşte 25 Nisan 2022 fiyat listesi...

BMW i4 fiyatları şok edecek! Piyasadaki en ucuz BMW i4 kaç TL? İşte 23 Nisan 2022 fiyat listesi...