Konut

Gucci marka seramikli rezidans: Story Residence

Orkun Group'un Beylikdüzü'nde inşa ettiği 127 dairelik butik proje, GUCCI seramik gibi markalı ürünleriyle dikkat çekiyor

 

Orkun Group tarafından geçen yılın dokuzuncu ayında yapımına başlanan, "Story Residence1" projesi tamamlanarak pazara sunuldu. Temelleri 1969 yılında atılan ve Türkiye'deki ilk özel gümrüklü antrepoyu açan Orkun Group'un Beylikdüzü'nde (TÜYAP'a varmadan sağda) inşa ettiği 127 dairelik butik proje, 13 katlı 2 bloktan oluşuyor. 70 metrekarelik 1+1, 128 metrekarelik 2+1, 185 metrekarelik 3+1 ve 222 metrekarelik 4+1 daire seçeneklerinin bulunduğu projede GUCCI seramik gibi ünlü markalar kullanıldı. Özsermaye ile projeyi 12 ayda tamam-layarak maliyetlerde önemli düşüş gerçekleştirdiklerini belirten Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, şöyle devam etti; "Normalde bizim yaptığımız kalitedeki binaların metrekaresi 2000-2500 dolara maloluyor. Biz peşin parayla bunu 900-1000 dolara yapıyoruz. Eğer biz bunun temelini atıp satarak yapmaya kalkışsaydık şu anda bunun daha yüzde 30'u tamamlanmış olurdu. Türkiye'de birçok müteahhit satarak yaptığı için maliyetler yükseliyor." Karadeniz,, insanları hayal kırıklığına uğratmamak için 'Bugün al yarın taşın' misyonuyla hareket ettiklerini kaydetti.

1977'de Almanya'daki ilk Türk nakliye firmasını kurduğunu ve mesleği icabı dünyanın her tarafını gezdiğini, gözlemlediğini belirten İlhan Karadeniz, "'Story Residence 1' bizim ilk konut projemiz. Burayı Kendim oturacağım gibi dizany ettim" dedi. Story Residence 1'deki konforun dünyanın en konforlu otellerinden biri olan Kempisky'dekinden eksik olmadığını kaydeden İlhan Karadeniz, "Almayın, ama mutlaka görün" diyerek iddiasını dile getiriyor. İlki 30 milyon dolara malolan projenin ikinci kısmı da 2008 Ağustos ayında bitecek ve maliyeti 45 milyon doları bulacak.