Kent Haberleri

Güçlü dolar döneminin sonuna mı gelindi? Korkutan açıklama şimdi geldi! Doları olanlar tir tir titredi

Güçlü dolarda, faiz belirsizliğinin ortadan kalkmaya başlaması ile temkinli açıklamalar gelmeye başladı. Güçlü dolar döneminin sonuna mı gelindi? Analistlerden tarafından korkutan açıklama geldi. Doları olanlar tir tir titredi. İşte o açıklamalar... Faiz belirsizliğinin ortadan kalması ile dolar için temkinli açıklamaar gelmeye başladı

Enflasyon oranlarının sakin seyir alması ile beraber Fed'in faiz konusundaki yol haritası netleşmeye başladı. Faiz belirsizliğinin ortadan kalması ile dolar için temkinli açıklamaar gelmeye başladı.

Öte yandan dolar endeksindeki aşağı yönlü hareket devam ediyor. Dolar endeksi Eylül ayında 114'ü aşan zirve seviyelerinin ardından yönünü aşağı çevirdi. Bugün 106,17 seviyesine kadar geriledi. Dolar endeksindeki kayıp yüzde 6'yı aşarken; Dolar, son bir ayda 10 gelişmiş ülke para biriminin tamamına karşı değer kaybetti.

Euro ise dolar karşısında yüzde 0,5 yükselişle 1,0393 seviyesine yükseldi.
 

ANALSİTLERDEN KORKUTAN AÇIKLAMA...

Analistlerden ve Fed üyelerinden faiz mesajları gelmeye devam ediyor. Fed üyeleri daha küçük faiz artırımları yapılacağına vurgu yaparken, faiz politikasında değişiklik için enflasyonun izleyeceği yola dikkat çekiyor.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in enflasyon hedefi için daha küçük faiz artırımlarına doğru yönelmesi taraftarı olduğunu belirtti.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de Fed'in faiz artırımlarında bir değişiklik yapmayacağını veya bir ara vermenin olmayacağını söyledi.

St Louis Fed Başkanı James Bullard ise enflasyonun yüzde 2 hedefine geri getirilmesi için faiz artırımlarının biraz daha artırılmasına, gelecek yıl ve 2024'e girerken o seviyelerde tutulmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

GÜÇLÜ DOLARIN SONUNA MI GELİNDİ?

JP Morgan'a göre enflasyondaki yavaşlama, piyasaların Fed faiz fiyatlamalarını yumuşatmasını sağlarken, bu durum güçlü dolar döneminin de sonuna getirebilir.

Piyasaların Fed’in patikası hakkında netliğin oluştuğunu belirten JP Morgan Varlık Yönetimi Stratejisti Kerry Craig, "Dolar artık bu yıl gördüğümüz tek yön yukarı çizgisinde değil. Euro ve yen gibi para birimlerinde toparlanma için alan var" değerlendirmesini yaptı.

Andrew Sheets’in aralarında olduğu Morgan Stanley analistleri de bu çeyrekte doların zirve yapmasını, sonrasında 2023 boyunca düşüş kaydetmesini bekliyor.

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş elinde altın ve dolar olanları kırmızı kodla uyardı! Açtı ağzını yumdu gözünü!

1 dolar yarından sonra işte bu kadar olacak! Peş peşe bu açıklanan bu rakamı görenin resmen nutku tutuldu! Hemen bakın

Kenarda köşede doları olan baksın! Nefesler tutuldu! Bu rakamların peşinden gitmeyin! Bugün dolar ne kadar olacak?