Sektörel

Gül Vadisi Projesi Isparta'da hayat bulacak!

Gül Turizm Sağlık Araştırma ve Yaşam Merkezi (Gül Vadisi) Projesi, Isparta gülünü marka yapmak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ortaklığı ile oluşturulan bir proje.

2015 yılında 137 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek olan Gül Vadisi Projesindeki hedef, Isparta'yı ve gülü markalaştırmak, gülcülüğü popüler hale getirmek. Bu proje ile SDÜ, iline, bölgesine ve ülkesine katkıda bulunmak amacıyla güle sahip çıkma, sürdürülebilirlik, pazarlama ve güle yönelik araştırmalarda etkin rol üstlenme misyonunu gerçekleştirmekte. Projenin hedeflerinden biri de şehrin turizmini canlandırmak, kozmetik ve sağlık sektörünün gül ve ürünlerinden faydalanmasını sağlamak. 


32 katlı Gül Kulesi 

Gül Vadisi'nin Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Batı ve Doğu Kampusu'nda kurulacağını belirten Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Gül Vadisi'nde 32 katlı "Gül kulesi" yükselecek. Kule içerisinde, sergi salonları, restoranlar, fırın ve kafeteryalar, gül serası, gül ürünleri satış birimleri, güzellik merkezi, eğitim sunum salonları, gül tarihi salonları, gül müzesi, laboratuvarlar, atölyeler ve şehir seyir noktası gibi kullanım türleri olacak. "Gül Kozmoparkı" içerisinde kozmetik ürün satış noktaları, gül sağlık terapi merkezi, tuz terapi ve akupunktur tedavi merkezleri gibi üniteler olacak. Bir "Gül koleksiyon sergi alanı" oluşturulacak. "Gül üretim alanlarında 500 civarında gül çeşidinin olduğu, dünyanın bütün güllerinin yetiştirileceği açık bahçeler ve seralar olacak. Gülsuyu, gülyağı elde etme ve gül toplama uygulaması da yapılabilecek. "Gül sağlık tesisleri" içerisinde çeşitli sağlık birimleri, spor üniteleri ve hamam sauna olacaktır. Yerleşke içinde Yap-İşletDevret modeli ile 264 yatak kapasiteli bir "Gül butik otel" insa edilecek. SDÜ GÜLAR bilimsel çalışmalarını bu alanda yürütecektir. Ayrıca, bir Yaşam ve Kongre Merkezi yapılacaktır. Gül Vadisi'nin SDÜ için anlamı, yöresel, bölgesel ve ülke çapında sürdürülebilir, ekolojik temelli, bilimsel, ticari ve turizm amaçlı bir gül merkezine sahip olunmasıdır. Bu proje, her açıdan gülcülüğü temsil eder bir simge haline dönüşecek ve konsepti itibariyle dünyada tek olacaktır. Kısacası, bu projeyle, SDÜ bir "Dünya Üniversitesi", İsparta'da bir "Dünya Kenti" olma yolunda önemli ve tarihi bir adımı atmış olacaktır." 


Yeni Asır