Kim Kimdir?

Güler Sabancı Kimdir?

Güler Sabancı kimdir? Güler Sabancı’nın mesleği nedir? Güler Sabancı hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!Ş

HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Güler Sabancı kimdir? Güler Sabancı önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Güler Sabancı biyografik bilgisi...

GÜLER SABANCI KİMDİR?

Güler Sabancı Türk bir iş insanıdır. Sabancı, 14 Ağustos 1955 yılında Adana’da dünyaya geldi.

GÜLER SABANCI EĞİTİM DURUMU!

Güler Sabancı, ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde gördükten sonra üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

GÜLER SABANCI İŞ HAYATI!

Güler Sabancı’nın iş hayatı sırasıyla şu şekildedir;

Güler Sabancı, LASSA Lastik Sanayi A.Ş.’de başlamıştır. 14 yıl süre boyunca KORDSA Kordbezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Bununla birlikte Güler Sabancı, 1997 yılında Sabancı Holding Lastik ve Takviye Malzemeleri Grup Başkanı oldu. Sabancı, Mayıs 2004 yılında Sakıp Sabancı’nın ölümünden sonra Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Üyeliği’ne getirildi.

Güler Sabancı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Bu bilgilere ek olarak da European Round Table of Industrialists’in şu anda ilk ve tek kadın üyesi olmuştur.

Sabancı, International Business Council’in ilk Türk üyesi olmasının yanında Siemens AG Yönetim Kurulu’nda ve MIT Energy Initiative’in Uluslararası Danışma Kurulu’nda da görev üstelenmektedir. Ayrıca Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) Yönetim Kurulu iöüçerisinde görev yapmıştır.

Güler Sabancı; Forbes dergisi tarafından her sene yayınlanan "Dünyanın En Güçlü 100 Kadını" 2021 yılındaki listesinde, 77. sırada yer aldı.

Mehmet Turgut Yılmaz Kimdir?

Mehmet Kutman Kimdir?