22 / 11 / 2024
fuzul

Güllüoğlu Avrupa'daki ikinci şubesini Brüksel'de açtı

Güllüoğlu Avrupa'daki ikinci şubesini Brüksel'de açtı

Güllüoğlu Baklavaları, Estonya'nın başkenti Talinn'in ardından Avrupa'daki ikinci şubesini Brüksel'de açtı




Faruk Güllü, burada yaptığı açıklamada, "Az ya da çok, ABD'den Yeni Zelanda'ya kadar birçok ülkeden talep alıyoruz." dedi. Hiçbir suni katkı maddesi içermeyen baklava ürünlerini yurtdışındaki şubelere donmuş olarak Türkiye'den gönderdiklerini ve soğuk hava depolarına teslim ettiklerini anlattı. Günlük olarak soğuk depolardan çıkarılan baklava ürünlerinin Türkiye'de eğitilen ustalarca fırında pişirilerek ve şerbetlenerek servise hazır hale getirildiğini belirten Güllü, Türk baklavasını dünyaya tanıtma hedefiyle kaliteden taviz vermeden, tatlı talebinin daha yüksek olduğu Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeni şubeler açmak istediklerini kaydetti. Güllü, Avrupa'da şubeleşme için 3 yıldır hazırlık yaptıklarını anlatarak, "Soğuk ülkeler bizim tercihimiz. Soğukta artan kalori talebini doğal ve taze baklavayla karşılayabiliriz."dedi.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Güllüoğlu, Türkler için Brüksel'e girdi

GÜLLÜOĞLU Baklavaları, Estonya'nın başkenti Talinn'in ardından Avrupa'daki ikinci şubesini Brüksel'de açtı.

Brüksel'de Türklerin yoğun yaşadığı Schaerbeek semtindeki Güllüoğlu şubesinin açılış kurdelesini, Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Belçika Federal Bütçe Bakanı Bernard Clerfayt, Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir ve Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy kesti. Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, hiçbir suni katkı maddesi içermeyen baklava ürünlerini yurt dışındaki şubelere donmuş olarak Türkiye'den gönderdiklerini ve soğuk hava depolarına teslim ettiklerini anlattı. Günlük olarak soğuk depolardan çıkarılan baklava ürünlerinin Türkiye'de eğitilen ustalarca fırında pişirilerek ve şerbetlenerek servise hazır hale getirildiğini belirten Güllü, Türk baklavasını dünyaya tanıtma hedefiyle kaliteden taviz vermeden, tatlı talebinin daha yüksek olduğu Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeni şubeler açmak istediklerini kaydetti.
Hürriyet


Geri Dön