03 / 07 / 2024

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri ne iş yapıyor?

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri ne iş yapıyor?

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri'in eğitim durumu nedir? Gülsüm Azeri kariyeri ve eğitim durumu nedir? Gülsüm Azeri'in kim olduğu ve Gülsüm Azeri'in hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Gülsüm Azeri Global Yatırım Holding Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Gülsüm Azeri, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans ve aynı üniversiteden Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans derecesinden mezun olmuştır. Gülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Lisesi eğitimi nedeni ile  ileri derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir. Gülsüm Azeri evli ve iki çocuk annesidir.

Sayın Gülsüm Azeri Kariyerinin önemli bir bölümünde düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasallar sektöründe Türkiye’nin büyük sanayi şirketi Şişecam’ın (Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.) üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, 1994-1998 yılları arasında Şişecam Kimyasallar Grup Başkanlığı, 1999-2007 seneleri arasında Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Düzcam Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, aynı zamanda 1994-2011 yılları arasında Şişecam İcra Komitesi üyeliğini de yapmıştır.

Azeri Şişecam’daki kariyeri boyunca 160 ülkeye ihracat yapmış; Türkiye, Bulgaristan, Rusya ve Mısır’da büyük ölçekli 15 üretim tesisinin yapımını başlatmış ve sonuçlandırmıştır. Fransa, İtalya, Belçika ve ABD’de ise alanlarında lider firmalarla iş ortaklıkları yapmıştır. 2011- 2017 yıllarında OMV Petrol Ofisi AŞ ve OMV Gaz ve Enerji Holding AŞ’nin CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda OMV Petrol Ofisi Holding AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve VIP Turkey Holding B.V. Üst Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur.

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri ne iş yapıyor?

KARİYERİ HAKKINDA

2004-2008 yılları arasında Avrupa Cam Federasyonu Cam Ev Eşyası Komitesi Başkanlığı görevini üstlenmiş olup, 2009-2011 seneleri arasında da Avrupalı Düzcam üreticilerinin birliği olan Glass for Europe’da Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Buna göre, 2011- 2013 seneleri arasında THY (Türk Hava Yolları) Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur.

Gülsüm Azeri İstanbul Sanayii Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yürütme Kurulu Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği yapmıştır. Öte yandan, 2005-2011 seneleri  arasında Başbakanlık Etik Kurulu’nda özel sektörü temsil etmiştir.

Sayın Gülsüm Azeri, 2015, 2016, 2017 senelerinde Ekonomist Dergisi tarafından yapılan sıralamada üç yıl Türkiye’nin en güçlü kadın CEO’su seçilmiştir.

Kenan Najafov kimdir? Kenan Najafov ne iş yapar?

Dr. Ö. Özgür Tort kimdir? Dr. Ö. Özgür Tort ne iş yapar? 

Hakan Binbaşgil kimdir? Hakan Binbaşgil ne iş yapar?

Dr. Hasan Basri Göktan kimdir? Dr. Hasan Basri Göktan ne iş yapar?

Geri Dön