Altın & Gümüş

Gümüş fiyatlarında son dakika şoku! Gümüş 2023'te yükselecek mi? Gümüş yatırımcıları dikkat! 

2023'ün ikinci yarısından itibaren dünya ekonomisinde düzelme bekleniyor. Bu düzelmelerden, gümüş fiyatlarının da destek alması öngörülüyor. Peki gümüş fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte gümüş fiyatlarında son dakika... Gümüş yatırımcıları, fiyatların ne olacağını araştırıyor

Gümüş fiyatları son günlerde en çok merak edilen ve sık sık araştırılan konuların ilk sıralarında yer alıyor. Gümüş yatırımcıları, fiyatların ne olacağını araştırıyor. 

Gümüş fiyatları üzerinde ABD , Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası gibi merkez bankalarının faiz artırımları baskı oluşturuyor. Küresel resesyon riskinin artması da endüstriyel malzeme olarak kullanılan gümüşü etkiliyor. 

Gümüşün fiyatı, tarihi zirvesini 25 Nisan 2011 tarihinde 49.81 seviyesine kadar ulaşarak gördü. Gümüş fiyatları, Perşembe günkü kapanış seviyesine bakıldığında; senenin başından bu güne kadar yüzde 20'ye yakın değer kaybı yaşadı. Akıllıgündem'in aktardığında göre; geçen seneyi değer kaybıyla kapatan ons gümüş, 2022'nin ilk 10 ayında da düşüşünü sürdürdü.

2023'ün ikinci yarısından itibaren dünya ekonomisinde düzelme bekleniyor. Bu düzelmelerden, gümüş fiyatlarının da destek alması öngörülüyor. 

Gram gümüş fiyatı, 20 Aralık 2021'de ulaştığı 13.19 TL seviyesinde olurken; gümüşün sene başından bu güne kazancı, yüzde 12 seviyesinde oldu. 

Elinde gümüş olanlar ve gümüşe yatırım yapanlar 'Gümüş fiyatları ne olur?' sorusunun cevabını merakla araştırıyor. Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarına uyarıda bulundu ve gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı. 

Peki gümüş fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte gümüş fiyatlarında son dakika...

Küresel piyasalar, geçtiğimiz hafta ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile enflasyon 40 senenin zirvesini görürken, bu durum gümüş ve altın gibi kıymetli metallarin değer kaybı yaşamasına sebep oldu. 

Peş peşe değer kaybı yaşayan gümüşün ons fiyatı 12 dolar seviyelerinden 10 dolar sınırına kadr geriledi. 

Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş, düşen gümüş fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak "Ne kadar çok altın ve gümüş çıkarırsak, sepetlerimize o kadar çok koyarız. Umut burada kaybolmaz" ifadelerini kullandı. 

'Gümüş sabır işidir' diyen Memiş, fiyatların tekrar yükseleceğinin altını çizdi ve gümüşün onsunun 19 dolara, gramınının ise 12 TL seviyelerine kadar artacağının altını çizdi. 

Peki bugün gümüş fiyatları kaç lira? Gümüş ne kadar? 1 gram gümüş fiyatı bugün kaç TL? 23 Ekim 2022 gümüş alış satış fiyatı güncel...

GÜMÜŞ FİYATLARINDA SON DAKİKA? BUGÜN GÜMÜŞ KAÇ LİRA? 

Haftanın son işlem gününde gümüş fiyatları alış fiyatı 18,72 dolar, gümüşün gram alış fiyatı 11,21 TL, satış fiyatı 11,69 seviyelerinde seyretti. 

Bugün ise yurt dışı piyasalarda gümüş fiyatları alış 11,58 TL, satış fiyatı ise 12,07 seviyesinden işlem görüyor. Gümüşün ons fiyatı ise 19,38 dolar seviyesinde oldu. 

Elinde altını olanlar dikkat! Umutlu bekleyiş başladı! Yeniden…

Doların Kasım ayı başında ne kadar olacağı açıklandı! Elinde dolar olanlar kafayı yiyecek! Acilen bu rakama göz atın!

Elinde Euro olanlar ne yapmalı? 4 gün kaldı! Euroda gergin bekleyiş devam ediyor!

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Akaryakıta zam geldi mi? Opet, BP, Petrol Ofisi, Shell 23 Ekim 2022 fiyat listesi