16 / 07 / 2024

Gümüş mü, altın mı? En çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Gümüş mü, altın mı? En çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Geçen sene yatırımcısına en çok kazandıran gümüş ve altın yine yatırımcıların odağında yer alıyor. Peki yatırımcısına en çok hangi yatırım aracı kazandıracak; altın mı, gümüş mü? Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayacızı açıkladı.



Yatırımcılar tarafınsan güvenli liman olarak altın, talep görmeye devam ediyor. Altından sonra yatırımcıların değerli metal olarak gümüşe yatırım yaptığı ortaya çıktı. Altın ve gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcılar hangi yatırım aracının daha çok kazandıracağını merak ediyor. Altın mı, gümüş mü? Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı açıkladı.

Gazeteci Zeynep Aktaş, sosyal medya hesabından 'altın mı gümüş mü?'' paylaşımı yaptı. Erdal Karayacı'dan notlar paylaşan Aktaş, yatırımcıların en çok merak ettiği sorunun yanıtını paylaştı.

Zeynep Aktaş @zeynepxaktas

Altın mı, gümüş mü?

@senayzeren @eralkarayazici  Röportajı

Röportajda Eral Karayazıcı'dan notlar

*Altını daha tercih edilir buluyorum.
Gümüş yılık ikinci yarısında ilk yarıyılda sağladığı dolar bazı yüzde 22 getiriyi yineleyemese de, en azından üçüncü çeyrekte değer kazanma ihtimalini yüksek buluyorum.
*Altın ve gümüş dışında ilgi çekici bulduğum emtia, platin. Hem fiyat olarak çok geride kaldı hem de elektriki araç pazarının düşünüldüğü hızla büyüyemeyeceğinin anlaşılması destekleyici.

İşte Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı'nın o yazısı...

ALTIN MI GÜMÜŞ MÜ?

Inveno Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, gümüşün riskinin altına göre daha yüksek olduğunu söylerken, "Gümüşe göre, altını daha tercih edilir buluyorum" dedi.

Öte yandan Karayazıcı, altın ve gümüş dışında platinde firsat gördüğünü belirtti Geçtiğimiz perşembe günü açıklanan ABD enflasyon verisi, enflasyonunun yavaşladığına işaret ederken,

TUFE aylık bazda Mayıs 2020 den bu yana ilk kez gerileme gösterdi, yıllık bazda son bir yılın en düşük seviyesine indi ve çekirdek enflasyon yıllık bazda Nisan 2021 den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Sürpriz gelen kritik veriyle piyasalarda oynaklık yaşandı, dolar güç kaybederken, ters korelasyon etkisiyle altın ve gümüş fiyatları hızlı yükseldi. Değerli metaller cuma günü ise, kår satışlarıyla karşılaştı

'Altın alalım mı, bekleyelim mi' sorusuna İslam Memiş'ten cevap geldi! Haberi okuyan kuyumcuya koşacak!

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2,5'luk gremse altın kaç TL? Çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön