02 / 05 / 2024

Gümüşhane Çevre Yolu Projesi tamamlandı!

Gümüşhane Çevre Yolu Projesi tamamlandı!

Gümüşhane'de, 1970'li yılların başında yapılması planlanan 11,2 kilometrelik Çevre Yolu'nun yapımı tamamlandı.



Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a birbirine bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen devasa köprülü kavşaklar, viyadükler ve tünellerden meydana gelen 11,2 kilometrelik Çevre Yolu'nun yapımı tamamlandı.
 
Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; trafiğin rahatlatılması için 1970'li yılların başında hayata geçirilmesi planlanan Güney Çevre Yolu projesi için 2016 yılında Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Proje kapsamında, devasa köprülü kavşaklar, viyadükler ve tünellerden meydana gelen 11,2 kilometrelik Çevre Yolu projesinin yapımı 3 yılda tamamlandı. 8 kilometresi çift tüplü tünellerden oluşan ve 1 milyar liraya mal olan yolla birlikte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne transit araç geçişleri ile kent merkezine bağlantı güzergahlarında trafik akışı rahatladı.  
 

`KENTE ÇOK ŞEY KATACAK´

Kentin eski yollarının tek geçişli ve alternatifi olmayan yollar olduğunu belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, artık kentin her noktadan Çevre Yolu'na bağlanabildiğini açıkladı. Çimen, "Şehrimizin ortasından geçen bir İpek Yolu vardı. Tek geçişi olan ve alternatifi olmayan bir güzergâhtı. 3 yıl süren Çevre Yolu projemiz tamamlandı. Bunun 8 kilometresi tünellerle, kalan 3,2 kilometreside viyadüklerle geçildi. Biz bu Çevre Yolu'nun şehre faydası olması açısından her zaman proje ekibimizle birlikte çalışma yaptık. Şehrimizin bir batıdan, bir de doğudan giriş-çıkışını ekibimizle ve yüklenici firmayla projelendirdik. 3 tane daha kavşak ilave ettirdik. Şu anda Gümüşhane´den istediğiniz her noktadan yola bağlanabiliyorsunuz. Şehre büyük bir katma değer sağladı. Bundan sonraki süreçte de alternatif bir yolumuz oldu. Şehrimizde yıllardır beklediğimiz bir yatırımdı. Bu nedenle çok mutluyuz. Kente çok şey katacak" şeklinde konuştu.

 `AVRUPA´DA GÖREBİLECEĞİMİZ YOLLARDI´

Devasa köprülü kavşaklar ve viyadükleri televizyonlarda gördüklerini belirten Adem Ağaç ise "Şimdi bu yollar Gümüşhane´de var. Bu yollar Avrupa´da görebileceğimiz yollardı. Bunları şehrimizde de görmek bizi çok mutlu ediyor. Şehrimizdeki trafik yoğunluğunun büyük bir bölümünü aldı" dedi.
 
Bayburt-Trabzon arasında yolcu taşımacılığı yapan sürücü Engin Ateş ise, yeni yolların Gümüşhane trafiğini rahatlattığını belirtti. Ateş, "Yeni yollar çok güzel oldu. Bunun değerini eski yolları kullananlar bilir. Gümüşhane´ye lazımdı. Gümüşhane trafiği de rahatladı, biz de rahatladık" açıklamasında bulundu.


Geri Dön