30 / 04 / 2024

Gümüşhane Havalimanı 2020'de açılacak!

Gümüşhane Havalimanı 2020'de açılacak!

Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yeni havalimanı için çalışmalar hızla devam ediyor. 200 futbol sahası büyüklüğündeki alanda dolgu çalışmaları yapılıyor. 



Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yeni havalimanının inşaatını inceledi. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatında çalışmalar hız kesemden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, iki kenti havalimanı ile buluşturacak yeni havalimanı, Gümüşhane'ye 67, Bayburt'a 47 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Yılda 2 milyon yolcuyu taşıyacak havalimanı inşaatında 200 futbol sahası büyüklüğündeki alanda dolgu çalışmaları başladı.

2020'de tamam

13 Mart'ta temeli atılan yeni havalimanının 2020 yılında tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Havalimanında mevcut pistin sökülmesinin ardından büyük uçakların da rahatlıkla inebileceği, yan yollarla birlikte 60 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda pist çalışması devam ediyor. 

200 futbol sahası büyüklüğünde dev pist 

Vali Okay Memiş, turizm, ticaret, sanayi ve istihdam gelişime katkı sağlayacak proje hakkında bilgi aldı. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Memiş, "200 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı, havaalanı pistini dolguyla hazır hale getiriyorlar. Büyük uçakların bile inebileceği uluslararası bir havalimanı olacak. Pistin uzunluğu 3 kilometreyi geçecek, genişliği de 45 metre. Yan yollarıyla beraber 60 metreyi bulacak bir genişlik olacak." dedi.

Hiçbir havalimanı işlemeden durmadı

Bölgenin Karadeniz'in "GAP"ı olduğunu vurgulayan Memiş, "(Çalışır mı, işler mi?) diye zaman zaman yorumlar görüyoruz. Yapılan hiçbir havalimanı işlemeden durmadı. Ordu-Giresun Havalimanı yapıldığında aynı yorumlar yapıldı fakat hem Trabzon'da hem de Ordu-Giresun Havalimanı'nda bilet bulunamıyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyoner liderliği sonucunda oldu. Dağların arkasında yaşayan bizleri düşünen bir liderimiz var. Gümüşhaneli ve Bayburtlu vatandaşlarımız olarak geleceğe daha umutla bakıyoruz." şeklinde konuştu. 


Geri Dön