29 / 04 / 2024

Gümüşhane Tomara Şelalesi'nin bakımı yapılacak!

Gümüşhane Tomara Şelalesi'nin bakımı yapılacak!

Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Mazlum: "Gümüşhane' de Tomara Şelalesi’ nde kış şartlarından etkilenen başta yürüme parkurları olmak üzere tüm tesisler gözden geçirilecek"...




Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, kentin Karaca Mağarası'ndan sonra en önemli doğal güzelliğe sahip turizm mekanı olan Tomara Şelalesi'nde kış şartlarında etkilenen yürüme parkurları ile tesis genelinde bakım yapılacağını söyledi.


Mazlum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyünde bulunan Tomara Şelalesi'nin bilhassa yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından olduğunu belirtti.


Tomara Şelalesi'nin bulunduğu 70 hektarlık alanın, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce milli parklar kapsamına alındığını kaydeden Mazlum, "Şelale çevresinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2 yıl önce gönderilen 300 bin lira ödenekle gelişme planı kapsamında 16 kamelya, 2 adet ağaç köprü, piknik üniteleri, çeşmeler, bulaşık yıkama kabinleri, manzara seyir terasları ve yürüme parkurları yaptık" dedi.


Mazlum, yaşanan kış şartlarından dolayı zaman zaman şelale çevresindeki yürüme parkurları ve diğer tesislerinin etkilendiğini belirterek, "Mevsim şartlarının normale dönmesinin ardından doğa harikası olan Tomara Şelalesi'nde kış şartlarından etkilenen başta yürüme parkurları olmak üzere tüm tesisler gözden geçirilecek" diye konuştu. 



AA


Geri Dön