Kent Haberleri

Gümüşhane'de riskli hastane binası güçlendirilecek!

Gümüşhane ilçesinde yapımı tamamlanan ve zeminindeki heyelan riski nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamayan yeni devlet hastanesi için güçlendirme ve heyelan önleme projesi başlatılıyor.

Gümüşhane'de yapımı tamamlanan ve zeminindeki heyelan tehdidi nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamayan yeni devlet hastanesi için güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kuzey ve güney cephesinde ağırlık yapan yamaçta molozlar temizlenecek, 600 metre uzunluğunda 3 sıra diyafram duvar örülerek hastanenin zemin kayma riski ortadan kaldırılacak.

Bölgede Bağlarbaşı mevkiinde yapımına 2012'de başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi bulunan yeni devlet hastanesinin inşaatı 2015 yılında tamamlandı. Yamaç araziden elde edilen alan üzerine inşa edilen hastane binasında ve zemininde çatlaklar meydana geldi. Hastane, zemindeki kayma riski nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamadı. 

Hastane binası için zemin güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı. AFAD tarafından hazırlanan proje ile hastanenin kuzey ve güney cephesinde bulunan kayalık alanlardan yaklaşık 390 bin metreküp hafriyat çıkarılacak, ağırlık yapan yamaçta molozlarının temizlenmesinin ardından 600 metre uzunluğunda 3 sıra diyafram duvar örülecek. Proje ile zemin kayması riski ortadan kaldırılarak hastane hizmete açılacak. 

'HASTANE BİR AN ÖNCE AÇILMALI'

Gümüşhane'de vatandaşlar, hastanenin bir an önce hizmete açılmasını bekliyor. Hastaneye kentin ihtiyacı olduğunu söyleyen vatandaşlardan Ali Sait Al, "Bu hizmetin Gümüşhaneliler tarafından kullanılamaması bir handikap. Burada yetkililerin bir an önce çözüm bulup böyle bir yatırımı Gümüşhane’de kullanıma açması gerekiyor. Çünkü mevcut hastanemizin durumu ve kapasitesi ortada" şeklinde konuştu.

Hastanenin yapıldığı arazinin yanlış seçildiğini ifade eden Tamer Merdan ise "Hastane bitirildi ve açılamadı. Hastanenin zeminin sağlam olmadığı ve kaymalar olduğu söylendi. Şu an bölgeyi diyafram duvar ile sağlamlaştırmaya çalıştıklarını öğrendik. Süreç çok uzadı bu da insanları usandırdı" dedi.

Hastanede doktor eksikliği olduğunu ifade eden İzzet Demirkıran ise, “Biz bir MR için farklı şehirlere gidiyoruz. Doktor ve cihaz olmadıktan sonra binalar hiçbir işe yaramaz” açıklamasında bulundu.