27 / 04 / 2024

Gümüşova'daki TOKİ konutları yerel mimarisi ile dikkat çekiyor!

Gümüşova'daki TOKİ konutları yerel mimarisi ile dikkat çekiyor!

Düzce Gümüşova'da mahalle konsepti içinde tamamı alt gelirli vatandaşlar için üretilen konutlar az katlı tasarım planı ve yerel mimari unsurlarıyla dikkat çekiyor...



Konut ihtiyacını karşılamak için Türkiye'nin farklı şehirlerinde planlı konut yapımını sürdüren TOKİ, üretim gücünün önemli bölümünü dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük projelerde kullanıyor. Düzce Gümüşoava’da inşa edilen konutlarla alt gelir grubundaki vatandaşların konut sahibi olması sağlanırken, yatay ve yerel mimari özellikler taşıyan proje şehre değer katıyor.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; 53 bin metrekare konut alanına sahip yerleşimde zemin üzerine dört kat şeklinde planlanan 187 konut bulunuyor. Tamamı alt gelirli vatandaşlar için üretilen ve hak sahiplerine teslim edilen konutlar 2+1 plana sahip dairelerden oluşuyor. Yüzde 12, 15 ve 20 peşinatla, 87 bin 346 TL ile 120 bin 377 TL arasında değişen fiyatlarla satışı yapılan konutların ödemelerinde 180, 216 ve 240 ay vade imkânı sağlanıyor.

İNSANA DUYARLI MAHALLE ÖNERİSİ

Yenilediği üretim çizgisi doğrultusunda yatay mimari yaklaşımla bütünlüğü hedefleyen ve yoğunluğu artırmayan bir tasarım ve üretim anlayışı ortaya koyan TOKİ, Gümüşova'daki projeyi de aynı doğrultuda şekillendirdi.

Yerleşimde, Düzce'nin yerel mimari doku ve özellikleri dikkate alınarak insana duyarlı bir mahalle önerisi geliştirildi. Yaşam alanında konutun yanı sıra büfe, çocuk oyun alanı, basket sahası ve diğer sosyal donatılarla çeşitli aktivite alanları oluşturuldu.

Eğimli bir topografyaya sahip arsa üzerinde kısıtlı bir alanda yer alan yerleşimde, yaya erişimine öncelik verildi. Araç yolları yerleşim çevresine konumlanırken, bloklara erişim alanın orta bölümünden ayrılan iki ayrı yol ile sağlandı.

Toplam alanda konutlara erişim ve yaya sirkülasyonu engelli erişimi göz önünde bulundurularak gerekli yerlerde rampalar oluşturuldu.


Geri Dön