22 / 07 / 2024

Gümüşte rekorun da rekoru bekleniyor!

Gümüşte rekorun da rekoru bekleniyor!

Uzmanların sıklıkla tavsiye ettiği gümüş, bu kez altına farkl atacak gibi duruyor. Uzmanlar, gümüş tahminlerini açıkladı: O tarihte rekorun rekoru geliyor dediler.




Piyasalarda son zamanlara sular durulmuyor. Altın ve gümüş için özellikle önemli verilerin açıklandığı bu haftada, FED kararı öncesi ABD enflasyon verileri belli oldu. Saat 21.00'de ise FED faiz kararı bekleniyor. Yatırımcılar, altın ve gümüşte tedirgin bekleyişini sürdürmeye devam ediyor.

Uzmanların sıklık ile tavsiye ettiği gümüş, bu kez altına depar atacak gibi duruyor. Buna göre, uzmanlar, gümüş tahminlerini de açıklamış oldu. O tarihte rekorun da rekorunun geleceği düşünülüyor.

karar.com'da yer alan içeriğe göre; Piyasalarda sular durulmuyor. Altın ve gümüş için özellikle önemli verilerin açıklandığı bu haftada, FED kararı öncesi ABD enflasyon verileri belli oldu. Saat 21.00'de ise FED faiz kararı bekleniyor. Yatırımcılar, altın ve gümüşte tedirgin bekleyişini sürdürüyor. Altının yeni rakibi gümüş olacak diyen uzmanlar, tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, gümüş fiyatı için ons ve Türk Lirası bazında beklentilerini de açıkladı. Tuğsavrol, "Çin maden alımını durdurması 33 ons fiyatından gümüşün 30 seviyesine gelmesine neden oldu.Ayrıca geçtiğimiz hafta ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin gümüşü olumsuz etkilemesi ile yükselişler geri çekildi." diye ifade etti.

Gümüşte rekorun da rekoru bekleniyor!

GÜMÜŞ'ÜN YÖNÜ FED KARARI İLE ÇİZİLECEK

FED faiz kararı piyasalar tarafından sabit tutulması beklenirken, yapılacak açıklamalar ve şahin konuşmalar gümüşün onsunu olumsuz etkileyebilir. Tuğsavrol, "Uzun vadede gümüş beklentilerim ons bazında eylül ayında 35 üstünü test etmesi olacak. Sene sonu 38-40 aralığında bir gümüş onsu görebileceğimizi söyleyebilirim. Gümüş/TL, gelecek veriler ışığında eylül ayında 40-42 TL aralığında seyredebilir. Sene sonu beklentim ise 50 Türk Lirası." dedi.

Rıza Gökay Tuğsavrol, yatırımcıların bu bilgiler ışığında dikkatli olmalarını ve uzun vadeli yatırım stratejileri benimsemelerini tavsiye etti. "Yatırımcıların bu bilgiler ışığında yatırımlarına dikkat etmelerini ve uzun vadeci olmalarını tavsiye ediyorum.Özellikleri kademeli alış ve satışlara özen göstermeleri sağlıklı yatırımlar için çok daha mantıklı olacak.En önemli nokta ise borç parayla yatırım yapmamaları ve sepet yatırımına dikkat etmeleri" diye ifade etti.

Harem altın fiyatları 11 Haziran 2024: Tam altın ne kadar canlı? Yarım altın fiyatı kaç lira? Gram altın kaç TL?

Kapalıçarşı altın fiyatları! Gram, çeyrek, Ata lira, Cumhuriyet altını kaç TL? 10 Haziran 2024 altın fiyatları

Gümüş altının yerini mi alacak? Gümüş fiyatları bu sene yüzde 45 yükseldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön