05 / 05 / 2024

  dilek apartmanı son dakika

  dilek apartmanı son dakika

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı sorumluları için istenilen cezalar belli oldu!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısına çıktı!

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ depreminde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısında çıktı. Sanıklar hakkında 210'ar yıl hapis cezası istendi. 

Bina güçlendirme can kurtardı!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan Dilek Apartmanı'nın arka tarafında bulunan ve deprem günü ayakta kalan binada 5 yıl önce güçlendirme çalışması yapıldığı öğrenildi...

Elazığ'da yıkılan binalarla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldı!

Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Dilek Apartmanı ve diğer hasar gören binalar için soruşturma başlatıldı...

Elazığ Dilek Apartmanı neden V şeklinde yıkıldı?

Elazığ'da meydana gelen depremde V şeklinde yıkılan Dilek Apartmanı, depremin simge binalarından oldu. Bir bina neden V şeklinde yıkılır? 

Sivrice'de Dilek Apartmanı ekipler tarafından yıkıldı!

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremin ardından,  Dilek Apartmanından 20 kişi sağ olarak çıkarılmıştı, 8 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı . Dilek Apartmanı ekipler tarafından  kontrollü olarak yıkıldı...

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Yapı kullanma izin belgesi başvuru dilekçesi!

Bir apartman veya binaya yapı kullanma izin belgesi, bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Belgeyi almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılıyor. İşte yapı kullanma izin belgesi başvuru dilekçesi..

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman yönetim kurulundan istifa dilekçesi!

Apartmana seçilen yöneticinin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Apartman yöneticisi, isterse bu görevinden istifa edebiliyor. Peki, apartman yönetim kurulundan istifa dilekçesi nasıl yazılır? İşte dilekçe örneği..

Apartman yöneticisi istifa dilekçesi nasıl yazılır?

Apartman yöneticisi, apartman yönetiminden istifa edebiliyor. Yönetici istifa etmek için bir dilekçe yazabiliyor. Peki apartman yöneticisi istifa dilekçesi nasıl yazılır? İşte apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği..

  dilek apartmanı son dakika Haberi

  dilek apartmanı son dakika

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan depremde Dilek Apartmanı’nda oturan 14 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin 23 zanlı hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tutuksuz yargılanan zanlılar hakkında hazırlanan iddianame 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 24 Ocak'ta merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Sitesi'nde bulunan binanın yıkılarak, can ve mal kaybına neden olduğu aktarıldı.

Meydana gelen depreme ilişkin bilirkişi raporunun da yer aldığı iddianamede, şu detaylar yer aldı:

"Yapılan inceleme neticesinde taşınmaza ait onaylı betonarme projesinde, taşınmazın beton sınıfını ve çelik sınıfını belirtilmemiştir. Yürürlükteki 1975 deprem yönetmeliği dikkate alındığında, alınan beton ve karot numunelerinden elde edilen beton basınç değerlerinin BS16...