22 / 07 / 2024

1 temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı

1 temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı

Borçlar Kanunu madde 347 'de yer alan 10 yıllık kiracıların tahliyeleri ile ilgili uygulama bugün yürürlüğe girdi. Böylece 1 Temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı...

Altın fiyatları yeni haftayı yükselişle açtı! 24 ayar gram altın fiyatı son dakika! Bugünkü altın fiyatları 22 Temmuz...

Geçtiğimiz haftayı düşüşle tamamlayan altın fiyatları, 22 Temmuz itibarıyla hafif bir yükseliş gösterdi. Peki son dakika gram altın, çeyrek altın, yarım altın fiyatları kaç TL oldu? İşte  son dakika altın fiyatları 22 Temmuz 2024...

BDDK açıkladı: Konut kredisi kullanımı 448 milyar 605 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 12 Temmuz itibarıyla 13 milyar 129 milyon lira yükseliş göstererek, 1 trilyon 740 milyar 703 milyon TL'ye çıkarken, söz konusu tutarın 448 milyar 605 milyon TL'sinin konut kredisi olduğu belirtildi.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Temmuz zammıyla 9.077 TL olan evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 

Evde bakım maaşı araştırmaları enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından hızlandı. Peki Temmuz zammıyla 9.077 TL olan evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 

Deprem bölgesinde kaç konut teslim edilecekti, kaç konut teslim edildi? 

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 şubat depremleri sonrasında konutların 1 yıl içerisinde teslim edileceği belirtilirken, Temmuz itibarıyla teslim oranı yüzde 10'un altında kaldı. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte pek çok kişi de kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Peki 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

CHP milletvekili Aykut Kaya'dan tepki: 7 bin TL kirayı zor ödeyenler, zamlı 11 bin 500 TL'yi nasıl ödeyecek?

1 Temmuz itibarıyla kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı ve kira zamları yüzde 65 oldu. CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, vatandaşların geçinemediğini belirtti ve duruma tepki gösterdi. İşte o açıklama... 

'Kiralara yüzde 25 sınırlaması geri gelsin' diyenler var! Ev sahibi ve kiracıları neler bekliyor?

1 Temmuz itibarıyla kiralarda yüzde 25 zam sınırlaması sona erdi. Uygulama sebebiyle birçok sorun ortaya çıkmıştı. Gazeteci Emin Pazarcı, uygulamaya ilişkin "Aynı bölgede bire 4-5 kat kiraların olduğu karmakarışık bir tablo bıraktı" açıklamasında bulundu. İşte o paylaşım...

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Altın düştü! Düğünü olanlar Kapalıçarşı'ya koştu! 22 ayar Ajda bilezik 10 gram kaç TL? 1 Temmuz altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Altının ons fiyatı 2332 dolar olurken gram altın 2486 TL'ye geriledi. Rakamları görenler ise Kapalıçarşı'ya akın etti. Peki 22 ayar Ajda bilezik 10 gram kaç TL oldu? 1 Temmuz 2024 güncel altın bilezik fiyatları.

1 temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı Haberi

1 temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı

Kiracılıkta yeni dönem başladı!

1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Borçlar Kanunu geçici 2. maddeile iki senelik süre ile ertelenen Borçlar Kanunu madde 347'de yer alan 10 yıllık kiracıların tahliyeleri ile ilgili uygulama bugün yürürlüğe girdi. Böylece 1 Temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı.


Artık ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir gerekçe göstermeden evden tahliye edebilecek. Bunun için tek koşul ise, her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak ve yazılı bir şekilde bildirim yapmak.


MADDE - 347

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren,...