17 / 05 / 2024

10 maddede Doğru site yönetimi

10 maddede Doğru site yönetimi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " doğru site yönetiminde 10 madde " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

10 maddede TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinde doğru bilinen yanlışlar!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çok konuşulan ve gündemden düşmeyen, TOKİ projelerine ilişkin Bir Bilene Sorduk için önemli açıklamalar yaptı. Memiş, TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında doğru bilinen yanlışları 10 madde ile anlattı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

10 maddede TOKİ 2022 projesi hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi ile ilgili kamuoyunda yanlış olarak bilinen doğru bilgileri açıkladı. İşte detaylar...

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Konut almak için doğru zaman mı?  

Yaklaşık sekiz aydır bankalar konut kredisi faiz oranlarında çeşitli fırsatlar sunuyor. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla konut kredisi peşinat oranı yüzde 10'a çekildi. Peki bu şartlarda ev almak doğru mu? Konut almak için doğru zaman mı?

Doğru Çevre Teknolojileri ve Enerji Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğru Çevre Teknolojileri ve Enerji Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Bahri Kerem Yalkın tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

21 maddede doğru site yönetimi tasarımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için '' doğru site yönetimi tasarımı '' konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Selçuk Akat: Azerbaycan'da yatırım yapmak için doğru zaman!

DEİK Türk-Azerbaycan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Selçuk Akat Azerbaycan'da yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu söyledi.

Topkapı Sarayı Sarayburnu’na doğru kayıyor!

Topkapı Sarayı’nın zemininde Sarayburnu yönüne doğru sıvılaşma tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bunun üzerine çalışmalara başladı.

İşte enerji tasarrufunda doğru bilinen 10 yanlış!

ETADER, 10 milyon hanenin yüzde 72’sinin kombisini yanlış kullanması nedeniyle fazla doğalgaz tükettiğini belirtti. Dernek, enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışları 10 maddede sıraladı.

Faruk Özlü: Türkiye yatırım için doğru tercih!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Türkiye bu güçlü yapısıyla üretmek ve ürettiğinden para kazanmak için çok ciddi bir potansiyel taşımaktadır. Bu nedenle, Türkiye yatırım yapmak için doğru tercihtir." dedi.

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir? Bir okurun sorduğu soruya yanıt veren www.emlakkulisi.com editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili şunları söyledi...

Kentsel dönüşüm doğru fikir ama rezalet çıkarılmamalı!

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm doğru bir fikir, bu kötü yapıların, çürük yapıların yıkılması doğru bir fikir ama yerine yapılacak olanın da akıllı, mantıklı, şehircilik ilkelerine uygun yapılması esas. Hızlandıralım derken bir taraftan da yeni şehir rezaletleri çıkarmamamız lazım" dedi.

Mustafa Bozbey: Her işin başının doğru planlama!

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı REPLICATE projesi kapsamında düzenlenen AB HORIZON 2020 “Akıllı Kentler Çalıştayı” başladı. Çalıştayda açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her işin başının doğru planlama olduğuna dikkat çekti.

10 maddede Doğru site yönetimi Haberi

10 maddede Doğru site yönetimi

Konut siteleri, temel mevzuat dahilinde,  kanuna muhalif olmayan yönetim planı çerçevesinde kat malikleri birliğince kanunda belirtilen oranlarla alınan kararlarla yönetilir. Hukuki ve verimli bir site yönetimi için bazı tavsiyeler aşağıdadır.


1. Siteleri kişiler değil, mevzuatlar yönetir, kişiler siteye hizmet eder.

2. Sitelerde kararları kat malikleri alır, yönetim kurulları icar eder, site personeli uygular.

3. Yönetim planının hiçbir maddesi Kat Mülkiyeti Kanununa, alınacak hiçbir karar yönetim planına muhalif olamaz.

4. Sitenin güvenliği, korunması, bakımı, güzelliğinin muhafazası özel bir karar gerektirmez, bunlar site yönetiminin varlık gerekçesidir, karar gerektiren bunların yapılma tarzıdır.

5.Sitelerin kendi kadrosu içinde hizmet alması verimlilik, taşere hizmet alması ise para kaybıdır, verimlilik ve ekonomi adına doğru olan belli istikametli site yönetim danışmanlığı almaktır.

6. Site yönetimi yasaklar koymakla değil, hayatı kolaylaştırmakla yapılır.

7. Site yönetimlerinde...