13 / 05 / 2024

10 senelik kiracının tahliye edilmesi

10 senelik kiracının tahliye edilmesi

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve kiracılık ilişkilerini düzenleyen Borçlar Kanununa göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını çıkarabilecek. İşte 10 yıllık kiracının tahliyesi için bildirim süresi..

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

7 soruda kiracının hakları!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının yanı sıra bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi hangi durumlarda tahliye talep edebilir?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

Proje finansmanları son 10 yılın en düşük seviyesinde!

Garanti Bankası'nın proje finansmanından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Edin, proje finansmanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Edin, proje finansmanlarının ilk beş ayda yaklaşık 4 milyar dolar ile son 10 yılın en düşüğünde olduğunu belirtti.

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev veya işyeri kiralayan kiracıların kira bedelini zamanında ödememesi halinde mal sahibi temerrüt nedeniyle tahliye talep edebiliyor. Peki, kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

6 soruda kiracının sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiracının sorumlulukları nelerdir?

ABD'de ikinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ABD’de ikinci el konut satışları 10 yılın zirvesine ulaştı.

Cazibe Merkezleri Projesi'ne 10 milyar liranın üzerinde talep!

Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenler cazibe merkezlerini de ablukaya aldı. Henüz resmi başvuru süreci başlamamasına rağmen, 23 ili kapsayan cazibe merkezlerine ağırlığı yabancı yatırımcılardan 10 milyar liranın üzerinde yatırım talebi geldi.

ABD'de ikinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

ABD’de ikinci el konut satışları ekimde yüzde 2 artarak yaklaşık 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Katarlılar Empire State'in yüzde 10 hissesini satın aldı!

Katar Yatırım Fonu Empire State’in sahibi olan şirketin yüzde 10’unu satın aldı. New York’lu firmanın Manhattan’da dokuz ofis binası var ve bunlardan biri de, “dünyanın en tanınmış binası” unvanına sahip olan Empire State Building.

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

10 senelik kiracının tahliye edilmesi Haberi

10 senelik kiracının tahliye edilmesi

10 yıllık kiracının tahliyesi için bildirim süresi!

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve kiracılık ilişkilerini düzenleyen Borçlar Kanunu madde 347 gereğince ev sahipleri 10 yıllık kiracılarının tahliyesini hiçbir sebep göstermeden isteyebiliyor.


Ancak, aynı kanun kapsamında yer alan geçici madde 2: "Kira sözleşmelerinden 10 yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre 5 yıldan daha kısa olanlar hakkında, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl; 10 yıllık uzama süresi dolmuş olanlar hakkında da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl sonra uygulanacaktır". hükmüne göre bu uygulamaya 1 Temmuz 2014 tarihinde başlanıyor.


10 yıllık kiracının tahliye şartları..

Kanuna göre, 10 yıllık kiracının tahliye edilmesinde tek şart bulunuyor: 3 ay öncesinden bildirimde bulunmak.


"Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının...