10 / 05 / 2024

10 yıldır kullanılmayan konut kamulaştırılacak mı

10 yıldır kullanılmayan konut kamulaştırılacak mı

Konut ihtiyacının sürdüğü Türkiye’de Kültür ve Turizm eski Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne konut sahiplerini yakından ilgilendiren 4 maddelik bir kanun teklifi sundu...

10 yıldır aralıksız temettü dağıtan 8 şirket!

Sert rüzgarların estiği borsa ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu 10 yıldır aralıksız temettü dağıtan 8 şirketi paylaştı. İşte Borsa Filozofu'nun yaptığı o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

Bitcoin yatırımcılarının dikkatine! 8 yıldır hiç hata yapmayan analist açıkladı!

8 yıldır hiç yanılmayan analistten resmen açıklama geldi. Önde gelen platformdan kritik Bitcoin Raporu! Her şey yeninden gerçekleşecek.

Yıldırım Belediyesi, Bursa'da gayrimenkul satıyor! İhalesi 19 Temmuz'da!

Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım Karapınar Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

Efm Yıldırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efm Yıldırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Şirketi Maltepe’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Ender Yıldırım tarafından kuruldu.

40 yıllık atıl araziler tarıma kazandırıldı!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kayseri'de 40 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırdı. 

Trakya'da 10 yıldır toplanan araziler Bill Gates'e aktarılabilir!

Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş, Trakya'da bazı vatandaşların  8-10 yıldır arazi topladığını ve topladığı arazilerini Bill Gates'e aktarabileceğini dile getirdi. 

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

Binali Yıldırım İlkokulu 21 milyon liraya inşa edildi!

Binali Yıldırım İlkokulu ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, "Arsayı devlet tahsis etti. Üzerinde gördüğünüz binayı her şeyiyle çocuklarım yaptırdı. 10 bin 500 metrekare alana kurulu 24 derslikli okulumuz 21 milyon liraya mal oldu" dedi...

Aydın Efeler'e sosyal tesis yapılacak!

Aydın'da 10 yıldır kullanılmayan ve bakımsızlıktan viraneye dönen yüzme havuzu sosyal tesis olarak hizmet vermeye başlayacak. 

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Fikirtepe 8 yıldır dönüşemedi!

8 yıldır kentsel dönüşümün devam ettiği Fikirtepe hâlâ dönüşemedi. Projelerin durduğu, inşaatların yavaşladığı bölgede vatandaşlar mağdur oldu. Evleri yıkılan ama yenisi yapılmayan hak sahipleri kamudan çözüm bekliyor.

Sivas'ta 40 yıldır beklenen köprü açıldı!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi halkının 40 yıldır hayali olan köprü düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı...

10 yıldır kullanılmayan konut kamulaştırılacak mı Haberi

10 yıldır kullanılmayan konut kamulaştırılacak mı


Konut ihtiyacının sürdüğü Türkiye’de Kültür ve Turizm eski Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne konut sahiplerini yakından ilgilendiren 4 maddelik bir kanun teklifi sundu. 27 Haziran’da meclise sunulan teklife göre 10 yıldır sahipleri tarafından kullanılmayan konutların devlet tarafından bedellerinin ödenip kamulaştırılması daha sonra bunların ihtiyaç sahiplerine satılması öngörülüyor. Teklifin, İçişleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sonra Bayındırlık İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na gelmesi bekleniyor. 

Kanun teklifiyle ilgili olarak Dünya Gazetesi’ne konuşan İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, özellikle İstanbul, Ankara Antalya ve İzmir gibi büyükşehirlerde kooperatifl er ve çeşitli dayanışma kurumları tarafından yapılan sitelerde çok sayıda evin yıllarca boş kaldığını belirterek, “Ev sahibi tarafından 10 yılarca kullanılmayan konutlar kiraya da verilmeyip kaderlerine terk edilmiş durumda. Biri pırıl...