02 / 05 / 2024

10 yılını dolduran kiracılar

10 yılını dolduran kiracılar

Kiracılar haklı gerekçe olmadan çıkarılamıyor. Ancak bu kural 10 yıllık kiralamalarda geçerli olmuyor. Peki, 10 yılını dolduran kiracı nasıl tahliye edilir? İşte 10 yılını dolduran kiracıların tahliyesi..

Kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ancak, kiracının kira borcunu ödememesi durumunda; evin onarımı ve yıkımının gerektiği durumlarda, yeni malikin gereksinimi halinde kiracısından evi boşaltmasını isteyebiliyor. Peki, kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

10 yılını doldurmuş kiracıların tahliyesi!

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu madde 347'de yer alan 10 yılını doldurmuş kiracıların tahliyesi devam ediyor. Peki taşınmaz sahipleri 10 yıllık kiracısını nasıl tahliye eder?

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

10 yıl sonra banka şubesi kalmayabilir!

Günün her saati ve her yerden bankacılık işlemlerini yapma olanağı veren dijital bankacılığa ilgi artarken, dijital bankacılık müşterisi 104 milyona ulaştı. encazip.com kurucusu Çağada Kırım, “10 yıl sonra işlemler sadece dijital bankacılıktan yapılabilir” dedi.

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

Makine ihracatı yılın ilk yarısında arttı!

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, yılın ilk yarısı sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 10 artarak 14,1 milyar dolar oldu.

Bosch Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi'nde 10 Yıl Paslanmazlık Garantisi! İşte Bosch 9 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch SMI25DB01T Serie 2 Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi, 10 yıl paslanmazlık garantisi ile bulaşık makinesi arayanların tercihi oluyor. Peki bulaşık makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler?

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Detayları da açıklandı! Depremzedeye faizsiz 10 yıl kredi çağrısı!

Asrın felaketini yaşayan 10 ilde depremden mağdur olanlara kredi verilmesi çağrısı geldi. Depremzedelere verilecek kredinin 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl faizsiz olması talep edildi.

Dondurucularda 10 Yıl ProSmart Inverter Kompresör garantisi! 24 Ocak 2023 fiyat listesi

Dondurucuların ömrünü 10 yıl uzatacak bu teknoloji ev hanımları için kaçırılmayacak bir fırsat.

Kişi başı gelir hedefi 10 yıl öncesine döndü!

Türkiye’nin kişi başına gelirde yeni hedefi açıklanırken, ifade edilen rakamın 10 yıl öncesiyle aynı olması şaşkınlık yarattı.

Dacia Duster'da yılın son fırsatı başladı! Araba alacaklara müjde! İşte 10 Aralık 2022 fiyat listesi...

Dacia Duster'da yılın son fırsatı başladı. Duster, bu aya özel 100 bin TL'ye 12 ay yüzde 0.99 faiz fırsatıyla satışta. Peki Dacia Duster Aralık ayı fiyatları kaç lira? En uygun Duster ne kadar oldu? İşte 10 Aralık 2022 fiyat listesi...

10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?

Çalışma hayatında kıdem tazminatına dair pek çok soru sorulmaktadır. Kıdem tazminatı bir yılın sonunda alınabilir. Peki “10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?” İşte detaylar!

10 yılını dolduran kiracılar Haberi

10 yılını dolduran kiracılar

10 yılını dolduran kiracı nasıl tahliye edilir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Kiracılar istedikleri zaman çıkamadıkları gibi, mal sahipleri de istedikleri kiracılarını çıkaramıyor.


Mal sahibinin kiracısından tahliyesini istemesi için haklı tahliye gerekçelerinden birinin meydana gelmesi gerekiyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesini; kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise feshedebiliyor.


Ancak bu kural 10 yılı dolduran kiracılar için geçerli olmuyor. 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulama ile 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. 10 yılını dolduran kiracı nasıl tahliye...