03 / 05 / 2024

11 il kültür turizmi için toplandı

11 il kültür turizmi için toplandı

11 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri 'nin yanı sıra, seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları, yerel, ulusal ve turizm basınının da katıldığı toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir'den 4 ilçeye kültür merkezi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 2014'ten bu yana birçok alanda olduğu gibi kültür alanında da gerçekleştirdiği atılım kapsamında başarılı projelere imza attı. Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Ergene ilçelerinde yapımı süren kültür merkezleri bu projelerin başında geliyor.

Konya Akören Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akören ilçesinde inşa edilen kültür merkezi hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, açılış töreninde konuştu.

Kocaeli İlimtepe Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak İlimtepe Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçedeki projeleri anlattı.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde yaptırılan Kültür Merkezi inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, ince inşaat çalışmaları da son sürat devam ediyor.

Kemalpaşa Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde hayata geçirilen Kemalpaşa Kültür Merkezi'nde sona gelindi.

Bayrampaşa Yücel Çakmaklı Kültür Salonu yenilendi!

Bayrampaşa Belediyesi, ilçenin en eski kültür salonu olan Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nu baştan aşağı yeniledi.

Van Erciş'e kültür merkezi geliyor!

Van’ın Erciş ilçesinde 27 bin metrekare toplam alana sahip kültür merkezi projesinin temeli bu yıl atılacak. Projede sergi alanları, tiyatro, sinema, konferans ve konser salonu gibi sosyal alanlar bulunacak.

Bursa Karacabey’e kültür merkezi inşa edilecek!

Bursa’yı modern hizmetleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Karacabey İlçesi’ndeki Atatürk Kültürparkı’nda, ilçenin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına hitap edecek bir kültür merkezi kazandıracak.

Denizli Baklan Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

"Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak" sloganıyla yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında Baklan ilçesine yapmayı planladıkları Baklan Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisi inşaatının başladığını müjdeledi.

Denizli Baklan Kültür Merkezi projesi başlıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Baklan ilçesinde önemli bir yatırımı hayata geçiriyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 21 Dev Projesi kapsamında Baklan Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisi projesinde çalışmaların başladığını bildirdi.

Şanlıurfa Hilvan'a cami ve kültür merkezi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan'daki 2017 yılı hizmet yatırımları çerçevesinde camii, taziye evi, kültür merkezi ve yeşil alan yapmak için kolları sıvadı.

Yozgat Sarıkaya Kültür ve İş Merkezi gün sayıyor!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine yapılan Sarıkaya Kültür ve İş Merkezi’nin açılışı için gün sayılıyor. Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel binanın 2 hafta içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

11 il kültür turizmi için toplandı Haberi

11 il kültür turizmi için toplandı

Turizmde stratejik işbirliği, ortak destinasyonlar, tanıtım ve markalaşma stratejisi, güç birliği projesi oluşturma, tanıtım ve pazarlama da birlikte hareket etme, uluslararası fuarlarda destinasyon pazarlaması, iller arası turizm aktivitesi sağlama, Türkiye tanıtımlarında bölgenin ve konseptlerin ön plana çıkarılması, kamunun ajanslarına desteklerinin ortak bir amaca hizmet ettirilmesi, yabancı turistlerin geldikleri destinasyonda diğer destinasyon hakkında bilgilenmesi gibi bölge turizminin hareketlenmesi için önem arz eden konular tartışıldı. 



11 ilin turizmde yaptığı işbirliğinin koordinatörlüğünü üstlenen Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik toplantıda yaptığı konuşmada, İç turizmde örnek konscptlcr oluşturulması gerekliliğine değindi. Çelik, "Her il kendi potansiyelini tespit Toplantıda bölge turizminin hareketlenmesi için önem etmeli, ne kadar zamanda ne kadarını harekete geçireceğini belirlemeli ve diğer illcric paylaşmalı. Bakanlığın sosyal medya imkanlarından hep birlikte faydalanılmalı ve bundan sonra...