04 / 05 / 2024

13üncü Gayrimenkul Zirvesinde neler konuşuldu

13üncü Gayrimenkul Zirvesinde neler konuşuldu

GYODER`in ev sahipliğinde gerçekleşen 13’ üncü Gayrimenkul Zirvesi 'nde kronik bir konu haline gelmiş olan “Türkiye`de yabancı yatırımı neden bu kadar kısıtlı” sorusu yine gündeme geldi.

İki ilde 13 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! İş yerleri, bina ve konakların kira bedelleri açıklandı! 

Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Muğla Ortaca Belediyesi, 13 adet gayrimenkulü kiraya veriyor. Peki gayrimenkullerin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihale detayları...

Milli Emlak satış: Edirne ve Bursa'daki 13 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor!

Milli Emlak, Edirne ve Bursa'da yer alan 13 adet gayrimenkulü yüze 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Edirne ve Bursa'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Düzce ve Bolu'da 13 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa ve iş yeri alacaklara müjde! 

Cumayeri Belediyesi ve Bolu İl Özel İdaresi gayrimenkul satıyor. Söz konusu satışlarla ilgili tüm detaylar tek tek açıklandı. İşte satış fiyatları ve ihale tarihleri. 

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Sümer Holding A.Ş., Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Ağrı, Ankara İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde yer alan 13 adet gayrimenkul özelleştiriliyor. İşte o özelleştirme ile ilgili tüm detaylar...

Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 13 gayrimenkul!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Edremit'te yer alan 13 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Merakla beklenen ihale 13 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çiftçilerin maliyetlerindeki artış 13 ayın zirvesinde! Tarımsal girdi fiyat endeksi Temmuz'da yüzde 34,32 arttı!

TÜİK, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksinin 2023 Temmuz'da aylık bazda yüzde 6,56, yıllık bazda ise yüzde 34,32 yükseldiğini açıkladı. Bu şekilde aylık bazda 13 ayın en yüksek enflasyonu gerçekleşmiş oldu. 

Emeklilere seyyanen zam yapılacak mi? Uzman isim tek tek rakam verdi: Emeklilere 13'üncü maaş! 

Ekonomist Muhammet Bayram, emeklilere seyyanen zam ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki emekli maaşlarına seyyanen zam olacak mı?

Başkentte 8 taksit ve yüzde 20 indirim imkanıyla 13 adet arsa satılıyor! Bu tarihe dikkat! 

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara ilinde yer alan 13 adet gayrimenkulü 8 taksit ve yüzde 20 indirim imkanıyla satıyor. Peki Ankara'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? 

Milyoner şehirler listesi açıklandı! Listeye giren İstanbul milyonerlerin kenti çıktı

En fazla milyonere ev sahipliği yapan iller açıklandı. Henley & Partners tarafından açıklanan raporda, İstanbul 33 milyarderiyle 16 kentin arasında listenin 13’üncü sırasında yer aldı.

Euro, dolar karşısında giderek güçleniyor! Euro/dolar paritesi son 13 ayın zirvesinde!

ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyondaki yavaşlamaya paralel faiz artırımlarını sonlandıracağına ilişkin beklentilerin kuvvetlenmesi uluslararası piyasalarda euroya yaradı. Euro/dolar paritesi 1,1076 dolara kadar tırmanarak son 13 ayın rekorunu kırdı.

Altın son 13 ayın zirvesinde! Direnç seviyesini aşarsa altını kimse tutamaz! Peki altında direnç seviyesi neresi?

ABD'den gelen zayıf ekonomik verilerin ardından 2 bin doların üzerine tırmanan altın son 13 ayın zirve seviyelerinde bulunuyor. Bugün gelen kar satışlarıyla ons altın bir miktar gerilese de direnç seviyesinin aşılması halinde altında yeni rekorların geleceği öngörülüyor.

Belediye'den büyük fırsat! 13 adet gayrimenkul satacak!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba Beyyenice Mahallesi'nde yer alan 13 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Folkart 600 milyon dolarlık yeni yatırımı için düğmeye bastı!

Türkiye’nin en büyük ve öncü gayrimenkul geliştirici şirketleri arasında yer alan Folkart yeni projesi için düğmeye bastı...

13üncü Gayrimenkul Zirvesinde neler konuşuldu Haberi

13üncü Gayrimenkul Zirvesinde neler konuşuldu


Geçtiğimiz hafta GYODER`in ev sahipliğinde 13’üncü Gayrimenkul Zirvesi gerçekleşti. Zirve’de kronik bir konu haline gelmiş olan “Türkiye`de yabancı yatırımı neden bu kadar kısıtlı” sorusu yine gündeme geldi. Aynı soru, Cushman&Wakefield`in zirve öncesi organize ettiği kahvaltıda da konuşuldu. Türkiye`nin önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketleri ile Ortadoğulu yatırımcı ve yatırım danışmanlarının bir araya geldiği kahvaltıda, Türkiye’ye yabancı yatırımcının nasıl çekilebileceği konuşuldu. Konu ne kadar kompleks olsa da ortaya gayrimenkul geliştirici şirketlerin fiyat beklentisini oluştururken yabancı yatırımcının beklentilerini doğru anlamak ve yönetmek zorunda olduğu çıktı. 

Hem GYODER Zirvesi’nde hem de önceki gün düzenlenen ULI (Urban Land Institute) organizasyonunda konuşan 3 ayrı yabancı yatırımcının bahsettigi en önemli yatırım kriterleri şöyle sıralandı; 

Pazarın şeffaflığı

Kur ve enflasyon riskinin yönetilebilir olması

Lokal çözüm ortağının güvenilirliği

Hukuki güvence

Likidite (yatırımlardan hızlı çıkabilme...