04 / 05 / 2024

193 sayılı gelir vergisi kanunu vergisel teşvikleri

193 sayılı gelir vergisi kanunu vergisel teşvikleri

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununda yer alan vergisel teşvikler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yayımlandı. İşte Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan vergisel teşvikler...

Ekonomist Selçuk Geçer dolar 40 TL olacak dedi! Beklenen o tarihi açıkladı! Sayılı gün çabuk gelir! Hemen bakın

Dolar yorumları ile bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar 40 TL olacak dedi ve tarihi açıkladı. Sayılı gün çabuk gelir! Hemen bakın.

Kira geliri beyannamesinin kapsamı genişletildi!

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. Koronavirüs nedeniyle kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı ve vergi kapsamı genişletildi.

2020 kira geliri beyannamesi! 10 soruda tüm detaylarıyla!

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na kira geliri elde edenlerin her yıl düzenli olarak beyanname vermesi gerekiyor. Koronavirüs nedeniyle beyanname süresi uzatıldı, vergi kapsamı genişletildi. İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri olanlar dikkat! İşte merak edilen her şey!

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tabi tutuluyor. Geçtiğimiz yıl kira geliri elde eden binlerce mükellefin bu yıl beyanname vermesi gerekiyor. İşte kira geliri beyannamesi ile ilgili merak edilen her şey...

6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm!

Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, Emlakkulisi.com okurları için 6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm konusunu kaleme aldı.

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ayrı ev olmaması boşanma nedeni sayılıyor!

Yargıtay 2010 yılında vermiş olduğu kararla bağımsız ortak konut seçiminden kaçınarak eşini, rızası olmadan kendi anne ve babasıyla oturmaya mecbur bırakan koca 'eşini terk etmiş' sayılıyor.

İmar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışı başvuru formunda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında en çok yapılan hatalardan biri de kat hesaplaması oluyor. Peki, imar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğinde değişiklik!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

644 Sayılı KHK'da değişiklik teklifi verildi!

644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi..

İmar barışında bodrum kat sayılır mı?

İmar barışı başvuru sürecinde, kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

Osmangazi'de arsa karşılığı gelir paylaşımı ihalesi 4 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi İlçesi, Yeşilova Mahallesi'nde arsa karşılığı gelir paylaşımı ihale ediyor. İhale 4 Eylül'de yapılacak...

193 sayılı gelir vergisi kanunu vergisel teşvikleri Haberi

193 sayılı gelir vergisi kanunu vergisel teşvikleri

Gelir vergisi kanunu vergisel teşvikleri!


193 SAYILI GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN VERGİSEL TEŞVİKLER


1) Eğitim ve Öğretim İşletmelerinde Kazanç İstisnası


Okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde beş vergilendirme dönemi gelir vergisinden istisna edilmiştir. İstisna, okulların faaliyete geçtiği vergilendirme döneminden itibaren 5 vergilendirme dönemi için geçerlidir.


İstisnadan yararlanmak isteyenlerin, faaliyete geçmelerini müteakiben Bakanlığımıza yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. (GVK md. 20; GVGT 254) (5228 s. Kanun Geçici md. 1)


2) Ar-Ge İndirimi


Mükelleflerin işletmeleri bünyesinde gerçekleştirdikleri münhasıran yeni teknoloji ve bilgi arayışına yönelik araştırma ve geliştirme harcamaları tutarının %100’ü “Ar-Ge İndirimi“ olarak yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlerden indirilebilecektir.(GVK md.89/1-9; 5746 s. Kanun md. 5,)


3) Yatırım...