04 / 05 / 2024

1971 yılında Çadır Mahalle

1971 yılında Çadır Mahalle

1971 yılında Boğaz'da seksen kişinin yaşadığı çadırlı mahalle kurulmuş. 92 hanelik gecekonduların Karayolları tarafından yıkılmasından sonra evsiz kalan gecekondu sakinleri, Boğaz'ın en güzel yerinde çadırlı mahalle kurmuşlar.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu! 2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek!

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu geldi. Kaya, gümüş yatırımcılarına seslenerek ''2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek'' dedi. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak?

İslam Memiş resmen açıkladı: 2023 yılında sizi en çok zengin edecek yatırım aracı bu! Hemen bakın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2023 yılında yatırımcıları en çok zengin edecek yatırım aracını açıkladı. Hemen bakın!

1935 yılında İstanbul rıhtımları uzatılacak!

1935 yılında İstanbul rıhtımlarının uzatılmasına karar verilmiş. Rıhtımlar Sirkeci'den Sarayburnu'na, Galata'dan Fındıklı'ya kadar uzatılacakmış. Bin 600 metre uzunluğunda olan rıhtımlar, yeni rıhtımlarla 2 bin 230 metreyi bulacakmış.

1998 yılında yatırımcılar Halkalı'ya yöneliyor!

1998 yılında yatırımcıların en çok tercih ettiği yerler arasında Halkalı ilk sıralarda bulunuyor. İkitelli'deki organize sanayinin devreye girmesiyle büyük bir nüfus barındıracak Halkalı'da konutlar yüzde 200 değer kazanmış.

2006 yılında Seyrantepe stad projesinde ilk somut adım atılıyor!

2006 yılında Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapmayı düşündüğü stad projesinde ilk somut adım atılacakmış. Hazırlanan beşli protokol ile uzlaşma sağlandıktan sonra Galatasaray, TOKİ ile yeni protokol konusunda görüşmelere başlayacakmış.

2006 yılında Adile Sultan Sarayı kültür merkezi olarak hizmete girecek!

Sultan Abdülmecid'in Kandilli sırtlarında Sarkis Balyan'a yaptırdığı Adile Sultan Sarayı, 2006 yılında 'Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı' adıyla yeni bir kültür merkezi olarak hizmete girecekmiş.

2006 yılında gayrimenkul yatırımında Avrupa'nın favorisi Türkiye!

2006 yılında Urban Land Institute ve ABD'li Pricewaterhouse-Coopers tarafından ortaklaşa hazırlanan Avrupa Gayrimenkul Sektöründe Yeni Trendler Raporu'nda, 2006 yılında yatırım için favori ülkeler Türkiye ve Rusya olarak gösterilmiş.

2004 yılında Likör Fabrikası, halktan teklif alma yöntemiyle satılacakmış!

2004 yılında Tekel'in ülke genelindeki 500 gayrimenkulü Eskidji Müzayede Evi tarafından 'halktan teklif alma' yöntemiyle satılacakmış. Bu gayrimenkullerin arasında 29 bin 750 metrekarelik Mecidiyeköy Likör Fabrikası da bulunuyormuş.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

1999 yılında likör fabrikasının bulunduğu arazi ''yeşil alan'' ilan edilmiş!

1999 yılında devletin ''tesis yapma şartıyla'' satmak istediği Mecidiyeköy'deki İstanbul Likör Fabrikası''nın 22 bin metrekare büyüklüğündeki arazisi, Şişli Belediye Meclisi'nin aldığı kararla yeşil alan ilan edilmiş.

1996 yılında Sadrazam Said Paşa Konağı kültür merkezi olarak kullanılacakmış!

1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği, Teşvikiye semtindeki tarihi Sadrazam Said Paşa Konağı'nda, ''İHKİB Kültür Merkezi'' adında bir kültür merkezi kuracaklarmış.

Birel inşaat 41.yılında yatırımlara devam ediyor!

Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği projeler, Mudanya'da yaptığı yaşam alanlarıyla markalaşan Birel İnşaat, 41. yılında yatırımlara devam ediyor.

1971 yılında Çadır Mahalle Haberi

1971 yılında Çadır Mahalle



Boğaz'da çadırlı mahalle kuruldu


Boğaz Köprüsü çevre yolu için 92 hanelik gecekondu yıkıldı


İSTANBUL (Erkan Yiğit)


  Boğaz Köprüsü çevre yollarının geçtiği güzergah üzerindeki Zincirlikuyu mevkinde bulunan 92 hanelik gecekonduların Karayolları tarafından yıkılması yüzünden açıkta kalan, gecekondu sahiplerinden bir kısmı, Boğaz'ın en güzel yerinde yıkanmaktan, hasta tedavisine kadar her türlü ihtiyaçlarını açıkta gördükleri, seksen kişinin barındığı bir çadırlı mahalle kurmuşlardır.

  20 - 30 yıldan beri oturdukları evlerinin yıkılmasından sonra evsiz kalan gecekondu sakinleri, Ortaköy sırtlarında şimdiki çadır kurdukları arazinin, Gecekondu Önleme Bölgesi olarak Belediyece kendilerine tahsis edildiği, ancak bir buçuk seneden beri devam eden parselleme ve dağıtma işleminin sürüncemede...