08 / 05 / 2024

1979 yılında Şile

1979 yılında Şile

1979 yılında yolunun virajlı ve bozuk olması yüzünden ilgi çekmeyen Şile, tatil köyü haline getirilecekmiş. Turizm Bankası ve Şile Belediyesi'nin yatırımlarıyla Şile, İstanbul'un turizm cenneti niteliğine kavuşacakmış.

TURYAP, 30. yılında temsilcileri ile Kıbrıs’ta buluştu!

1985 yılında ilk franchise ve markalı emlakçılık sistemini Türkiye'de uygulayan TURYAP, 30 yılda büyük başarılara imza attı. Bu başarıları pekiştirmek adına düzenlenen etkinlik özel bir gala ile start aldı.

1948 yılında Unkapanı ile Eminönü arasında dubalı köprü yapılması düşünülüyor!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Unkapanı arasında açılması düşünülen sahil yolu yerine dubalar üzerinde bir köprü yapmayı düşünmüş. 8 milyon liraya mal olacak köprünün altında dükkanlar da yer alacakmış.

1945 yılında Ortaköy ile Bebek arasının imar planı hazırlanmış!

1945 yılında Prost, Bebek ile Ortaköy arasındaki kısmın imar planını hazırlamış. İmar planını iki kısma ayıran Prost, deniz kıyısını genişletmeyi ve bölgenin üst taraflarında iki yeni yolun açılmasını uygun görmüş.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

1943 yılında Fenerbahçe ile Kalamış arasında sahil yolu açılacak!

1943 yılında İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından tarafından hazırlanan projeye göre, Fenerbahçe-Kalamış civarı imar planı icabınca, Fenerbahçe ile Kalamış arasında 20 metrelik bir sahil yolu açılacakmış.

1944 yılında Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binalar istimlak edilecek!

1944 yılında inşa halindeki Atatürk Bulvarı'nın her iki tarafını imar edecek olan İstanbul Belediyesi, Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binaları istimlak edecekmiş ve burada belediye, halkevi ve tiyatro binaları yaptıracakmış.

1939 yılında Eminönü ile Unkapanı arası tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü ile Unkapanı arasını tanzim edecekmiş. Belediye istimlak ettiği alandaki arsaları tanzim sonrası satarak bu iş için 2.5 milyon liralık sermaye oluşturacakmış.

1938 yılında Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılacak!

1938 yılında Prost, Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılmasına karar vermiş. Taksim Bahçesi'nin arkasından başlayacak olan yol, bostanlardan geçerek Vali Konağı Caddesi'ne doğru düz bir hat şeklinde olacakmış.

1938 yılında Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi evrak dairesi olacak!

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacak!

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

2007 yılında Türk Telekom Arena ''Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edilecek!

2007 yılında Toplu Konut İdaresi, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çatısı açılır kapanır tipte stadyum yapılması işini ''Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edecekmiş.

2006 yılında ŞETAT Kuleleri ile SSK apartmanları Vedat Aşçı'nın!

2006 yılında Astaş Gayrimenkul'un sahibi Vedat Aşçı, Levent ve Vişnezade'de bulunan ŞETAT Kuleleri ile SSK apartmanlarını 100 milyon dolara (113 milyon lira) satın alarak 4 kulenin sahibi olmuş.

2005 yılında Astoria Kuleleri'nde bulunan daireler kura ile satılacakmış!

2005 yılında inşa edilecek Astoria Kuleleri'ndeki alanları 80 ile 300 metrekare arasında değişen 128 daire, kura yöntemiyle 400 bin dolar ile 1 milyon 500 bin dolara arasında değişen fiyatlarla satılacakmış.

1979 yılında Şile Haberi

1979 yılında Şile



Şile ''Tatil köyü'' oluyor


  YILLARDIR ihmal edilen, yolunun virajlı ve bozuk olması yüzünden ilgi çekmeyen İstanbul'un şirin köşesi Şile ilçesi bir ''Tatil köyü'' haline getiriliyor. Şile Belediyesi ve Turizm Bankası'nın yatırımlarıyla eskinin bakımsız Şilesi, şimdi İstanbul'un turizm cenneti niteliğine kavuşacak.

  Denizin temizliği, kumunun inceliği ve tabi haliyle yaz aylarında turist akınına uğrayan Şile'de geçtiğimiz ay başından itibaren yoğun çalışmalar başladı. Kumsal sahili, ağlayan kayaları, küçük yarımadasında ki kalesiyle turistlerin hayranlığını kazanan Şile'de yapılacak yatırımlar konusunda Belediye Başkanı Seceattin Güney şunları söyledi:

  ''Öncelikle Şile'nin girişini tanzim ettik,  Karayolları, YSE ve İstanbul Belediyesi'nin yardımlarıyla asfaltladık. Belediye olarak makine gücümüz yok....