02 / 05 / 2024

1999 depreminde ağır hasar gören binalar

1999 depreminde ağır hasar gören binalar

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Kocaeli ağır hasarlı bina yükünden kurtuluyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen il olan Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Depremde ağır hasar gören 28 binanın yıkım çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İzmir'deki binaların yüzde 12’sinin ağır hasar alacağı açıklanmıştı!

17 Ağustos 1999 depreminden bir ay önce önde gelen deprem uzmanları İzmir’in “Deprem Master Planı”nı yapıldı, Türkiye’nin ilk deprem senaryo metni de hazırlandı. Binaların yüzde 12’sinin olası depremde ağır hasar alacağı uyarısı kağıt üzerinde kaldı.

İstanbul depreminde 14 bin bina ağır hasar görecek!

Beklenen büyük İstanbul depremi artık kapıda. Olası bir depremde İstanbul'da 14 bin binanın ağır hasar göreceği belirtiliyor. Depremle ilgili birçok farklı senaryo var. Peki İstanbul'da beklenen büyük deprem için neler yapılıyor? 

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde ağır hasar gören 18 köyde konut yapımına devam ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

Avcılar'da 'ağır hasarlı' binaya 20 yıl sonra yıkım kararı!

1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu belirlenen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.

Depremde ağır hasar alan okullar 1999 depreminden önce yapılmış!

İstanbul’da meydana gelen depremden sonra yapılan hasar tespit incelemelerinde toplam 29 olmak üzere, 20’si hafif 9’u ağır hasarlı okulların olduğu tespit edildi. Ağır hasarlı okulların 1999 depreminden önce, az hasarlı olanların ise 1999 sonrası dönemde yapıldığı bilgisine ulaşıldı….

İzmit'teki ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam den İzmit Belediyesi ekipleri 1999 depremi sonrası yaklaşık 20 senedir yıkılamayan ağır hasarlı binaların tehlikelerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nın temeli atıldı!

Sakarya ile özdeşleşen Tarihi Çark’ı Kent Park içerisinde inşa eden Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 1999 depreminde ağır hasar alan Tarihi Sabit Efendi Konağı’nı şehre kazandırıyor...

TOKİ Ağrı Fırat Mahallesi'nde başvurular sona erdi!

203 adet dairenin satışa sunulduğu TOKİ Ağrı Fırat Mahallesi'nde başvuru dönemi sona erdi...

Türk Telekom-Assistt Amasya Çağrı Merkezi açıldı!

Türk Telekom iştiraki Assist Amasya Çağrı Merkezi'ni hizmete açtı...

1999 depreminde ağır hasar gören binalar Haberi

1999 depreminde ağır hasar gören binalar

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina yıkıldı.

Başiskele Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, depremden en fazla etkilenen Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre bu kapsamda depremde ağır hasar alan yapılardan biri de Başiskele Belediyesi tarafından yerle bir edildi.

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Caddesi'ndeki 3 katlı binanın yıkılması amacıyla başlatılan yasal sürecin tamamlanmasından sonra harekete geçildi.

Sabahın erken saatlerinde, binanın çevresinde güvenlik önlemi alan belediye ekipleri, daha sonra yıkım işlemlerine başladı.

Can ve mal güvenliğini tehdit eden ve kent estetiğini bozan bina, belediye ekiplerinin dikkatli ve titiz çalışmaları sonucunda  yıkıldı.

Depremde ağır hasar gören binaların yıkım çalışmalarının, sene sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

TOKİ, Kocaeli'nde 22 bin 565 konut...