01 / 05 / 2024

1.Çukurova Yapı Zirvesi

1.Çukurova Yapı Zirvesi

İlki düzenlenen Çukurova Yapı Zirvesi'nde, kentsel dönüşüm konusu her yönüyle konuşuldu. Dünyaca ünlü Mimar Sidney Rasekh, Vancouver kenti örneğini anlattı..

Çukurova Yapı Zirvesi sektörü bir araya getirecek!

Yapı sektörünün tüm taraflarının buluşacağı, sektördeki gelişmelerin ve sorunların masaya yatırılacağı "1. Çukurova Yapı Zirvesi" için hazırlıklar başladı. Zirve ulusal ve uluslararası birçok önemli ismi ağırlamaya hazırlanıyor.

Kentsel dönüşümde yeni formül: Bakan Özhaseki, İstanbul'daki dönüşüm 50+1 formülü hayata geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüme ilişkin bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "İstanbul'da kentsel dönüşümün yüzde 50+1 olarak yapılmasından yanayım" dedi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı! Deprem konutları 3 ya da 4 katlı ve 3+1 olarak yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o son dakika açıklamaları...

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi inşa edilecek. Zemin artı 3-4 katı aşmayacak konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. İşte ayrıntılar ve görseller...

iOS 16.4'ün Beta sürümündeki yenilikler kullanımına sunuldu

Bu hafta iOS 16.3.1'de yapılan güncellemelerin ardından Apple, Apple Watch için watchOS 9.4 ve Apple TV için tvOS 16.4'ün ilgili betaları ile  birlikte tabletleri için iPadOS 16.4'ün yanı sıra iPhone için iOS 16.4'ün ilk Beta sürümünü yayınladı .

Aile Bakanlığı bu ödemeyi 1 kere yapıp bırakmayacak! Tam 1 yıl boyunca ödenecek

Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin süreleri vatandaşlar tarafından merakn ediliyor. Aile Bakanlığı'nın önemli destek ödemeleri arasında yer alan bir ödemenin süreleri haberimizde...

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…

İstanbul’da suya zam haberinin ardından Antalya'da su tarifelerine indirim yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, suya yapılan indirim ile ilgili, "5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

TOKİ her evden kaç kişi başvurabilir?

TOKİ sosyal konut projelerinde 2+1 ile 3+1 daireler yapılacaktır. Peki her evden kaç kişi başvuru yapabilir, TOKİ her evden kaç kişi başvurabilir? sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?

TOKİ sosyal konut projelerinde 2+1 ile 3+1 daireler yapılacaktır. Başvuru yapan kişiler, TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022? sorusuna yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Bayram ikramiyeleriyle ilgili bomba iddia! Hesaplara yatan parayı çekince ortaya çıktı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına bugün 2 bin lira bayram ikramiyesi yatırdı. Hak sahiplerine her ayın 1’inde yapılan aylık destek ödemelerinin de bayram öncesine alınarak hesaplara geçti.

Keleşoğlu Holding'ten yeni şirket!

Keleşoğlu Holding yeni bir yatırım hayata geçirdi. Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Fuat Keleş, Dursun Keleş, Şerif Eren ve Çağla Keleş ortaklığında kuruldu.

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fuat Keleş, Dursun Keleş, Şerif Eren ve Çağla Keleş ortaklığında kuruldu.

Doğal gaz fiyatlarına yüzde 1 zam yapıldı!

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, şubat ayında geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1289, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1442 lira oldu.

Doğal gaz fiyatlarına zam geldi!

Doğal gazda şubat ayında geçerli olacak fiyat tarifelerinde konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında yüzde 1 zam yapıldı.

1.Çukurova Yapı Zirvesi Haberi

1.Çukurova Yapı Zirvesi

Adana, 1'inci Çukurova Yapı Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Home&Office Concept ve Öncül Sefa İletişim'in işbirliğiyle gerçekleşen zirvede kentsel dönüşüm projeleri ve uygulamaları ele alındı. Zirvede 'dünyanın en yaşanabilir kenti' unvanına sahip Vancouver'i (Kanada) planlayan dünyaca ünlü Kentsel Geliştirme Uzmanı, Strateji ve Kent Plancısı-Mimar Sidney Rasekh deneyimlerini paylaştı. 


ÜNLÜLER VANCOUVER'İ İSTİYOR 

Mimar Sidney Rasekh, Vancouver'i tasarlarken sokaktaki insanların görüşlerine önem verdiklerini belirtti. Vancouver'i global kentler arasına sokmak için yola çıktıklarını kaydeden Rasekh, "Şimdi Vancouver, dünyanın en zengin ve ünlü insanlarının ev almak istediği bir yer. Dünyada konut fiyatlarının en pahalı olduğu 6'ncı kent. Sokaklarda dünyanın sayılı zenginlerini ve ünlü kişileri görebilirsiniz. Bunu sağlayan, kaliteli şehircilik ve yüksek yaşam standartları sunması" dedi. 


150 MİLYAR DOLARLIK EKONOMİ 

Kenti planlarken, ekonomiye de katkı konulması için çalıştıklarını kaydeden...