10 / 05 / 2024

2. derece usulsüzlük cezası

2. derece usulsüzlük cezası

Vergi Usul Kanunu gereğince kesilen usulsüzlük cezaları, verginin ve cezanın türüne göre derecelere ayrılıyor. Peki, emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nedir? Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nasıl kesilir?

Konut siteleri de usulsüzlüklerle gündemde: Maliyetler fazla gösteriliyor, çalışmayanlara maaş bağlanıyor!

Konut sitelerindeki usulsüzlükler tek tek ortaya çıktı. Peki en çok usulsüzlük hangi alanlarda oluyor? Konut sitelerinde yaşanan usulsüzlükler nasıl engellenebilir?

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konutlara ilişkin denetimlerin artırıldığını belirtti. İşte Bakanlığın vergi kayıp ve kaçağını önlemek için gerçekleştirdiği denetimler ve sonuçları...

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Hurda vurgunu ile gündem olan Manisa Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

Rize Çay Çarşısı projesinin alanında usulsüzlük iddiası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çayımızın sembolü” diye anlattığı, “Rize Çay Çarşısı” projesinin alan tahsisinde usulsüzlükler yapıldığı iddia edildi.

Ankara'da Hazine arazilerinde usulsüzlük operasyonu!

Ankara Çamlıdere'de Hazineye ait 2B arazilerinin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satışını yaptığı iddiasıyla belediye, tapu, milli emlak ve elektrik dağıtım şirketlerinde çalışan ve ilçede emlakçılık yapan 46 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır'da tapu işlemlerinde usulsüzlük operasyonu!

Diyarbakır Çınar'da rüşvet karşılığı tapu işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 41 zanlıdan biri tutuklandı.

Kocaeli'de inşaattan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir inşaattan hırsızlık yaptığı iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.

2. derece usulsüzlük cezası Haberi

2. derece usulsüzlük cezası

Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası!

Vergi Usul Kanunu gereğince kesilen usulsüzlük cezaları, verginin ve cezanın türüne göre derecelere ayrılıyor. 


2365 sayılı Kanunun 76 ncı maddesiyle değişen madde ile ; Usulsüzlükler, aşağıda yazılı derecelere ve bu kanuna bağlı cetvele göre cezalandırılır. Usulsüzlük fiili re'sen takdiri gerektirirse, bağlı cetvelde yazılı cezalar iki kat olarak kesilir. Peki, emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nedir?

I inci derece usulsüzlükler

1. (3239 sayılı Kanunun 25 inci maddesiyle değişen bent) Vergi ve harç beyannamelerinin süresinde verilmemiş olması;


2. Bu Kanuna göre tutulması mecburi olan defterlerden herhangi birinin tutulmamış olması;


3. Defter kayıtlarının ve bunlarla ilgili vesikaların doğru bir vergi incelemesi yapılmasına imkan vermeyecek derecede noksan, usulsüz veya karışık olması;


4. (4369 sayılı Kanunun 82/1-a maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.)(*)


5. Çiftçiler tarafından 245'inci madde...