01 / 05 / 2024

2. ipotek satışı

2. ipotek satışı

Banka kredisi kullanarak konut aldığınızı ancak bazı borçlar nedeni ile de eve 2. bir ipotek kurulduğunu farz edelim. Bu durumda banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı? İşte kanun esasları...

Emlak Konut GYO Majör Gölyaka 2. etap satışta! Dev projede yüzde 10 peşinatla konut fırsatı! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Majör Gölyaka projesinde 2. etap satışa çıktı. Teslimlerin 48 sonra yapılması planlanan projeden yüzde 10 peşinatla konut sahibi olmak mümkün.

O ilde 3 arazi ve 2 arsa satılacak! 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim!

Bitlis’te 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi ve 2 arsa satılacak. Açık teklif usulüyle satılacak taşınmazların ihalesi 21 Kasım’da düzenlenecek.

Siber Life 2. etap satışta! Yeni proje!

Siber Yapı tarafından Ayvalık ve Dikili'nin tam arasında yükselen toplam 3 etaptan oluşan Siber Life projesinin 2. etabı satışa çıktı.

Güneri Altunizade Konakları 2. Etap satışları başladı! Yaşam 2024'te başlayacak!

Güneri Altunizade Konakları projesinin 2. Etap satışlarının başladı.  Güneri Altunizade Konakları'nda yaşan bir sene sonra başlayacak.

Green Life Tekirdağ Saray'da 2. Etap satışları başladı! 165 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Green Life Tekirdağ Saray'da 2. Etap satışları resmen başladı. Projede 200 metrekarelik arsa sahibi olma fırsatı sunuluyor. 

Güneri Altunizade Konakları 2. Etap satışta! Anadolu Yakası'nın kalbinde yeni proje!

Güneri Altunizade Konakları'nda 2. Etap satışları başladı. Az katlı mimarisiyle dikkat çeken projede yer alan konutların teslimleri 1 yıl sonra yapılacak.

Yatırımcılar bu fırsatı kaçırmayın! Belediye KDV’siz konut ve ticari nitelikli 2 arsayı satışa çıkardı!

Belediye konut ve ticari nitelikli 2 arsayı satışa çıkarttı. 18 Ocak 2023’te yapılacak ihalenin muhammen bedeli de açıklandı. Arsalar kapalı teklif usulü ile satılacak. İşte detaylar…

Belediye o ildeki 37 adet arsayı yarısı peşin yarısı 2 taksitle satıyor! Arsa alacaklara fırsat!

Şanlıurfa ili Halfeti Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa ili, Halfeti ilçesinde yer alan 37 adet arsayı 2 taksitle satıyor. Arsa alacaklara fırsat! İşte ayrıntılar...

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Sağlık kuruluşları tarafından toplanmış olan kişisel sağlık bilgileri gün geçtikçe daha fazla siber saldırıların hedefi haline gelmiş durumda. Kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgiler karaborsada da satışa çıkmış durumda. Bu bilgiler, 2 dolara satılırken, sağlık verileri 363 dolara satılıyor.

Kuşadası'nda 2 konut satılıyor! Ev alacaklar dikkat! 

Kuşadası Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait olan, Aydın ili, Kuşadası ilçesi, Yayla Mahallesi'nde yer alan 2 konutu satıyor. İşte fiyatları...

O ildeki 2 arsa satışa sunuluyor! Turizm ve konut imarlı arsa fırsatı!

Kilis Belediye Başkanlığı, Kilis ili, Merkez ilçesi, Necmettin Erbakan Mahallesi, 2651 ada 5 ve 6 parsellerde yer alan 2 arsayı satıyor. Satış fiyatları dudak uçuklattı...

Balıkesir Burhaniye'de 2 arsa satılıyor! İhalesi 2 Ağustos'ta! 

Balıkesir Burhaniye'de 2 arsa satılıyor. Arsaların büyüklükleri 1.171 metrekare ve 2.744 metrekare olarak belirlendi.

O ildeki 2 arsa satışa sunuluyor! Fiyatları dudak uçuklattı! 

Tokat Turhal Belediyesi, Tokat ili, Turhal ilçesi, Celal ve Kayacık mahallelerinde yer alan 2 arsayı satıyor...

2. ipotek satışı Haberi

2. ipotek satışı

Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?

Tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabilen taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Bir gayrimenkule 2 ipotek kurulması halinde ne olur? Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?


Türk Medeni Kanunu gereğince, ipotek ile kurulan taşınmaz rehni taşınmaz değerinin tamamını kapsar ve rehinin taşınmazın bir kısmı üzerinde kurulmasına imkan yoktur.


Bu nedenle söz konusu taşınmaz mal üzerinde kurulan rehinler kuruldukları tarihe göre sıra alırlar. Buna göre eski tarihli rehin, yenilerinden önce gelir. 


Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin hakkı, herhangi bir şekilde sona ermişse, sonraki sırada yer alan rehin hakları, otomatik olarak birer basamak ilerler. 


Bu sistem, alacaklıları koruyucu bir sistem niteliğinde olup; Önceki tarihli bir rehin sona erdiğinde, sonraki tarihli rehinler...