05 / 05 / 2024

20 yeni avm nerede olacak

20 yeni avm nerede olacak

Bu yıl yeni AVM'ler açılacağını belirten TAMPF Başkanı Küçük, organize perakende de cironun 120 milyar dolara ulaşacağını ifade etti. TAMPF üyeleri, dün bir basın toplantısı düzenleyerek güncel değerlendirmeler yaptı.

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul’da açılacak yeni AVM’ler belli oldu, bu ilçelere AVM geliyor!

Yüzden fazla AVM’nin bulunduğu megakent İstanbul’da bu yıl 3 yeni AVM daha hizmete giriyor. İşte hizmete girecek AVM’ler ve bulundukları ilçeler.

İstanbul’da bu yıl 2 yeni AVM açılıyor!

Pandemi dönemiyle zor günler geçiren alışveriş merkezleri için toparlanma sinyalleri de gelmeye başladı. 2023 yılını büyüyerek kapatan ECE Türkiye bu yıl İstanbul’da 2 yeni AVM'yi faaliyete geçirecek.

İsra Group 950 milyonluk yeni AVM projesi için düğmeye bastı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan İsra Group, Ağrı'da alışveriş merkezi inşa edecek. Söz konusu proje 950 milyon TL'ye mal olacak.

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

Başakşehir'de yeni AVM ve otel projesi için start verildi!

İsra Group İnşaat'ın imzasıyla hayata geçirilecek olan V Mall projesi için ÇED süreci başladı. Başakşehir'e yeni AVM ve otel geliyor....

Özdilek Holding'ten Bursa'ya yeni AVM geliyor!

Perakende ve AVM yatırımlarını da sürdüreceklerini dile getiren Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa'daki yeni tesisle beraber bir AVM yatırımı da gerçekleştireceklerini belirtti.

2022'de AVM açılışları hızlanacak!

Türkiye’de senelik 160 milyar Türk Lirası'na yakın satış gerçekleştirilen ve 2 milyarı aşkın ziyaretçi ağırlayan AVM’lerde toparlanma hızlı oldu. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, 2022'de 4-5 yeni AVM'nin daha açılacağını belirtti.

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri!

Yeni AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri getirildi. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde en az bir müze, sanat galerisi veya tiyatronun bulunması şartı getirildi...

Türkiye'nin AVM karnesi!

AVM sektörü koronavirüs pandemisine rağmen büyüyor. Peki Türkiye'de kaç AVM var? 2021'de kaç yeni AVM açılacak? Ne kadar yatırım yapıldı? Ne kadarını yabancı yatırımcılar yaptı? İşte 10 soruda Türkiye'de AVM vakası...

Little Caesars 20 yeni şube açmayı hedefliyor!

Little Caesars Pizza, yeni yılda yüzde 25 büyüme ve 20 yeni şube açılışı hedefliyor...

2023'ten sonra yeni AVM açılmayacak!

KPMG Türkiye'nin ‘Sektörel Bakış 2020 – Perakende Raporu yayımlandı. Raporda, Türkiye'de 2023 yılından itibaren yeni alışveriş merkezi (AVM) açılmayacağı öngörüldü. Bu yıl ise 9 yeni AVM açılması bekleniyor...

20 yeni avm nerede olacak Haberi

20 yeni avm nerede olacak

Bu yıl 2014'e paralel bir büyüme beklediklerini açıklayan TAMPF Başkanı Vahap Küçük, "2015'te perakende sektörü yüzde 9 büyüyecek. Organize perakendede cironun 120 milyar doları aşmasını hedefliyoruz" dedi. 


Geçen yıl da yüzde 9 büyüdüklerini vurgulayan Küçük, şöyle devam etti: "Toplam perakendede istihdam 2,5 milyon oldu. Bunun 750 bini organize perakende de yer aldı. Toplam perakendenin 2014'de 250 milyar dolar olan cirosun  110 milyar dolarını organizede gerçekleştirdi." Bu yıl içinde 20 yeni alışveriş merkezinin kapılarını arayalayacağını açıklayan Küçük, perakende istihdamına yaklaşık 50 bin kişilik katkı sağlanacağını belirtti. Küçük, petrol fiyatındaki düşüş, turizm gelirindeki artış, yurtdışı mağazacılıktaki gelişme gibi unsunların kendilerini olumlu etkileyeceğini anlattı. Küçük, risk oluşturan olumsuz faktörleri ise şöyle sıraladı: 


Eurodaki düşüş sıkıntı..

"Rusya ve Ukrayna'da krizin devam etmesi, euronun dolar karşısında değer...