18 / 05 / 2024

2012 Birinci Çeyrek Dönem Türkiye

2012 Birinci Çeyrek Dönem Türkiye

GYODER Başkanı Işık Gökkaya, inşaat sektörünün, ekonomideki yavaşlama, soğutma önlemleri ve sektörde 2011 yılı sonundaki yüksek seviyenin etkisiyle temkinli büyüdüğünü kaydetti

Borsa İstanbul’da 2024 birinci çeyrek bilanço heyecanı… İşte yüksek getiri beklenen hisseler ve hedef fiyatları

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş devam ederken, yatırımcılar merakla 2024 birinci çeyrek bilançolarının açıklanmasını bekliyor. İşte yüksek getiri beklenen hisseler ve hedef fiyatları

İŞKUR açıkladı! En çok eleman aranan 10 meslek...

İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması kapsamında 2024 sene birinci çeyrek sonuç raporunu açıkladı. İŞKUR verileri doğrultusunda, işverenlerin en çok aradığı meslekler belirtildi. 

Yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 azaldı: Ruslara konut satışı 2.5 katına çıktı!

TEPAV'ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı rakamlarına göre, 2023 yılınınilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 geriledi. Ancak, Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına yükseldi. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati: Ülkemiz yıllık bazda en yüksek büyüyen ikinci ülke olmayı başarmıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından, TÜİK tarafından açıklanan birinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

COVID-19 salgını ile gayrimenkul sektörü yeniden şekillendi!

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

2020 büyüme beklentisi yukarı yönlü revize edildi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Profesyonel Tahminciler Anketi birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Geçen yılın dördüncü çeyreğinde yapılan enflasyon tahminlerde değişiklik olmadı.

Konut satışları 2019 birinci çeyrekte yüzde 15,6 azaldı!

Pamir&Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2019 1. Çeyrek Raporu'na göre, konut satışları 2019 birinci çeyrekte, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,6 azaldı.

İstanbul'da en yüksek ofis kirası Levent'te!

Propin tarafından hazırlanan ve 2019 Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan "İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2019 Birinci Çeyrek Raporu" yayınlandı. Rapora göre, talep edilen en yüksek kira rakamı 35 ABD Doları /m²/ay’la MİA’da yer alan Levent Bölgesi’nde görüldü...

Türkiye'de son 5 yılda konut arzı arttı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Cushman & Wakefield "Türkiye Pazar Analizleri 2019 Birinci Çeyrek" raporunu değerlendirdi. Dövizle kiralama döneminin sona erdiğini söyleyen Taş, ''Türkiye'de son 5 yılda konut arzı arttı'' dedi.

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi ilk çeyrek rakamları görüldü!

Yılın ocak-mart dönemindeki 9 bin 618 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi birinci çeyrek rakamı olarak kayıtlara geçti...

İstanbul Ofis Pazarı 2018 1. çeyrek raporu yayınlandı!

Propin tarafından hazırlanan ve 2018 Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan “İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2018 Birinci Çeyrek Raporu“ yayınlandı. 

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 birinci çeyrek sonuçları!

REIDIN tarafından Ofis Kira Endeksi açıklandı. İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst fiyat segmentinde yüzde 0.54, alt fiyat segmentinde ise yüzde 0.23 oranında azalış yaşandığı açıklandı.

2012 Birinci Çeyrek Dönem Türkiye Haberi

2012 Birinci Çeyrek Dönem Türkiye

Türkiye inşaat sektörü yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüdü. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER), 2012 Birinci Çeyrek Dönem Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektörü Raporu'nda Türkiye'nin 2012 yılının ilk üç ayındaki büyüme oranının, dünyadaki yavaşlamanın ve ekonomiyi soğutma önlemlerinin de etkisiyle yavaşladığı, ancak ABD, Euro Bölgesi ve Japonya'nın da önüne geçerek yüzde 3,2 olarak gerçekleştiği anımsatıldı.

Türkiye ekonomisinin büyüme hızındaki düşüşün tüm alt sektörlere yansıdığı, gayrimenkul sektörünün büyümesinin de aynı dönemde 2,8 büyüdüğü bildirildi.

2012 yılı ilk üç ayındaki ekonomik büyüme oranlarının ABD'de yüzde 1,9, Japonya'da yüzde 2,7 oranında, Euro Bölgesi'nin ise yüzde -0,1 olarak gerçekleştiği belirtilen raporda, küresel yavaşlamanın Çin'de de etkisini gösterdiği ve bu ülkede de büyüme oranının yüzde 8,1'e düştüğü kaydedildi.

Raporda Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkılaştırıcı para politikasının temel neden...