02 / 05 / 2024

2012 küresel girişimcilik raporu

2012 küresel girişimcilik raporu

2012 Küresel Girişimcilik Raporu verilerine bakıldığında; ülkemizdeki potansiyel girişimci oranının 2006 yılında 2.2 iken, 2012 yılında 7.0’a çıktığı ve yine 2006 yılında 4.0 olan yeni girişimci oranının da 6.0’a çıktığı görülüyor.

IMF 2022 küresel ekonomik büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2022 yılına yönelik küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4.9 seviyesinden 4.4'e düşürdü.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

Çoban Girişimcilik Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çoban Girişimcilik Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited  Şirketi Bakırköy’de  450 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Çobanoğlu, Coban Limited Şirketi tarafından kuruldu.

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te 100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hannarici tarafından kuruldu.

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları'nda küresel tedarik krizi masaya yatırıldı!

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 45’incisinde küresel tedarik krizi masaya yatırıldı...

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u küresel merkez haline getirebilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin İstanbul’un bölgesel ve küresel bir merkez olmasında bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Mek Girişimcilik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mek Girişimcilik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Emre Kabahor tarafından kuruldu.

Tosyalı Holding, küresel büyümesinde hız kesmiyor!

Tosyalı Holding, Türkiye’nin global çelik üreticisi olarak 3 kıtada sayıları 30’u bulan tesis ve yaklaşık 15 bin çalışanıyla küresel büyümesine devam ediyor.

Küresel kurumlar vergisi sistemi mi geliyor?

OECD’nin ortaya attığı Küresel Vergi Sistemi fikri yakın zamanda hayata geçecek gibi görünüyor. OECD’nin teklifi iki ana esas üzerinde kurulu. İşte küresel kurumlar vergisi sistemi detayları...

 Küresel petrol talebi günlük 6 milyon varil artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), küresel petrol talebinin bu yıl, geçen yıla göre günlük bazda yaklaşık 6 milyon varil artışla 96 milyon 500 bin varil olacağını açıkladı.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 6'ya yükseltti!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

Küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlar inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Pandemi sebebiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Küresel petrol talebi 2021'de günlük 5,5 milyon varil artacak!

Küresel petrol talebinin, bu yıl geçen yıla göre günlük yaklaşık 5,5 milyon varil artışla 96 milyon 500 bin varil seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.

2012 küresel girişimcilik raporu Haberi

2012 küresel girişimcilik raporu

Ekonomik standartların farklılaştığı, dünyanın değiştiği, iş alanlarının arttığı ancak istihdam sorununun her geçen gün derinleştiği günümüzde iş dünyasını tanıtmak, girişimciliği teşvik etmek amacıyla Mart ayının ilk haftası “Girişimcilik Haftası” olarak kabul ediliyor.  


Ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir ekonomik büyüme sürecinde, üniversitelerinden yeni mezun olmuş gençler veya profesyonel olarak mesleğini icra ederken kendi işinin patronu olmaya karar verenler son yıllarda girişimciliğin ön plana çıktığı yeni iş sahaları ile karşı karşıya gelebiliyor. Gayrimenkul sektöründe girişimciliği destekleyen RE/MAX Türkiye de "girişimcilikte çığır açarak öncü olmak" misyonuyla kendi işini kurmak isteyen girişimciler için ideal iş olanakları sunuyor, Türkiye genelinde franchise'lar vererek yeni iş yerleri oluşumuna, istihdama ve ekonomiye katkıda bulunuyor. 


RE/MAX Türkiye Genel Müdürü ve Kurucusu Murat Goldştayn ülkemiz ekonomisine katkıda girişimcilerin payının büyük olduğuna...