26 / 07 / 2024

2013 ihracat raporu

2013 ihracat raporu

İhracat, aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 artışla 12 milyar 996 milyon dolar oldu. 2013 yılı ihracatı 151,7 milyar dolara ulaştı...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Çimento ihracatın gizli şampiyonu oldu!

ÇCSİB tarafından hazırlanan “Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” raporu açıklandı. Verilere göre, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatın gizli şampiyonu oldu.

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

İnşaat malzemeleri ihracatı 20 milyar doları aştı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "Aralık 2018 Sektör Raporu"na göre, inşaat malzemeleri ihracatı Ekim 2017-Ekim 2018'de 20 milyar dolar seviyesini aştı.

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 19,34 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İMSAD, Ekim 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, inşaat malzemeleri ihracatı 19,34 milyar dolar ile 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD, inşaat malzemesi ihracatında zirveye oturdu!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu’nun mart ayı sonuçlarına göre, Türkiye inşaat malzemeleri sektöründe ihracat 2016 yılında yüzde 10,2 gerileyerek 15,2 milyar dolara indi. ABD’ye ihracatımızın yüzde 8,7 gerilemiş olmasına rağmen ABD, 2016 yılında en çok inşaat malzemeleri ihracatı yaptığımız pazar haline

Türkiye İMSAD, ikinci Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), Küresel Raporlama Girişimi’nin (GRI) G4 Rehberi kapsamında, inşaat malzemeleri sektöründe ilki 2013 yılında hazırlanan “Sürdürülebilirlik Raporu”nun ikincisini açıkladı.

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 12,5 düştü!

Türkiye İMSAD`ın ağustos ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Ağustos ayı sektör raporuna göre, inşaat malzemesi ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 12,5 düşüş yaşadı ve bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat (2015 Haziran - 2016 Haziran arasındaki dönemde) 15,9 milyar dolara geriledi.

Türkiye İMSAD Ağustos Ayı Sektör Raporu yayınlandı!

Türkiye İMSAD’ın Ağustos ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Rapora göre, inşaat malzemesi ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 12,5 düşüş yaşadı ve bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat 15,9 milyar dolara geriledi.

İnşaat malzemeleri ihracatı geriledi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin hazırladığı "Aralık Ayı Sektör Raporu" açıklandı. İnşaat malzemeleri ihracatı yılın 10 ayında yüzde 19 gerileyerek 14.39 milyar dolara düştü.

2013 ihracat raporu Haberi

2013 ihracat raporu

İhracat, aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 artışla 12 milyar 996 milyon dolar oldu.



İhracatçılar 2013 yılında düzenlenen ticari heyetlerle dünyanın etrafında 6 tur attı. Düzenlenen 29 ticari heyette 19 bin ikili ticari görüşme gerçekleştirildi.


TİM Başkanı Büyükekşi’nin konuşmasından satır başları:



“Dünya ekonomilerindeki durgunluğa rağmen ilerledik. Adım atmadık, mal satmadık ülke bırakmadık.”



“Türkiye demokrasisi, sorunlarını çöze çöze olgunlaşır. Ufka bakalım. İstikrar ve güven ortamına sahip çıkan ve büyüyen bir Türkiye var. Gelecek bizimdir.”



“Hem tüketim üzerinde baskı kurup hem de vergiler konusunda rasyonel adımlar atılmazsa, Cumhuriyetin 100. yılı için hedeflenen rakamlara ulaşmak zorlaşabilir.”



“Aynı gelir seviyesinde vatandaşa, daha fazla tasarruf ettirmek bir dönem sonraki milli geliri düşürebilir.”



“Merkez Bankası'nın dövizde seviye belirtmesi ama sonrasında bunu temin edememesi, Merkez Bankası'na güvenerek işlem yapan şirketleri...