06 / 05 / 2024

2013 İstihkak davası

2013 İstihkak davası

Malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olan istihkak davasına bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İstihkak davası dilekçe örneği...

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Akiş GYO genel kurul kararının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasında davacı tarafı temyiz yoluna gitti.

Akmerkez GYO genel kurul gündem maddelerinin iptal davası ne durumda?

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2013 yılı genel kurul gündemine ait bazı maddelerin iptali için açılan davasında son durum...

Akiş GYO genel kurul kararının iptali davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasında bir gelişme olmadı...

Akmerkez GYO davasının temyiz reddi onandı!

Akmerkez GYO'nun 2013 yılı genel kurul gündemine ait bazı maddelerin iptali için açılan davasında temyiz itirazları reddedildi ve kararının onandı.

Akiş GYO davası şirket yararına bozuldu!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait olağan genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davası şirket yararına bozuldu.

Yapı Kredi Koray GYO 6.Tüketici Mahkemesi davasına ilişkin bilgileri!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Yalçın Atlı tarafından şirkete açılan Ankara 6. Tüketici Mahkemesi'nin 2013/1915 esas sayılı davası hakkında açıklama yayınlamıştır.

Ukra İnşaat'ın iflas erteleme davası yarın!

Esenyurt'taki imar krizine takılan ve yarım kalan Ukra City projesinin müteahhit firması Ukra İnşaat'ın iflas erteleme davası yarın 2013/605 Esas Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesinde saat 15:00'te görülecek.

Akmerkez GYO davası 26 Mayıs'ta görülecek!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılı Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin gelişme hakkında Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Akmerkez GYO davası 26 Mayıs'ta görülecek.

Fiyapı iflas erteleme davası ne oldu?

16 Temmuz 2013 tarihinde 1 yıl süreyle iflas ertelemesine karar verilen Fiyapı'da 13 Temmuz 2014 tarihinde ise duruşma Kasım'a ertelenmişti. Fiyapı iflas erteleme davasında son karar belli oldu...

Şufa davasında KDV uygulaması!

Önalım (şuf 'a) hakkında KDV Uygulaması hakkında, 10/04/2013 tarihli ve 52796708-3065/03-2 sayılı genelge bulunuyor. Peki, şufa davasında KDV nasıl uygulanır? İşte Şufa davasında KDV uygulaması..

İstihkak davasını kim açar?

İstihkak davası ise malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olarak tanımlanıyor. Peki, istihkak davasını kim açar? İstihkak davasının şartları nelerdir?

Fiyapı iflas erteleme davasında son durum ne?

Fiyapı için 16 Temmuz 2013'te iflas erteleme kararı verilmişti. Bugün saat 13.40'ta İstanbul Anadolu 13. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde davası yapılacak Fiyapı iflas ertelemeyle ilgili firma da henüz netleşen bir durum olmadığını belirtti...

2013 İstihkak davası Haberi

2013 İstihkak davası

İstihkak davası dilekçe örneği!

Yasal veya atanmış mirasçı, terekeyi veya bazı tereke mallarını elinde bulunduran kimseye karşı mirasçılıktaki üstün hakkını ileri sürerek miras sebebiyle istihkak davası açabiliyor.


Söz konusu dava için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İstihkak davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


İstihkak davası dilekçesi..


............. İCRA TETKİK MERCİİ HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI : 


DAVACI VEKİLİ : 


DAVALI (ALACAKLI) : 


DAVA KONUSU : Alacaklının haczettirmiş olduğu ve mülkiyeti müvekkilime ait olan 15 adet bilgisayar üzerindeki haczin kaldırılmasına yönelik istihkak davasıdır.


OLAYLAR :


1. Müvekkilim ……………., yukarıda verilen adresinde yaklaşık iki yıldır internet cafe işletmektedir. Bilgisayarların teknik işleri konusunda bilgi sahibi olmadığı için "……" adlı bilgisayar firmasıyla yapmış olduğu anlaşma gereği söz konusu firma her ay bilgisayarları kendi işyerine götürerek bakımını yapmakta ve teknik özelliklerini gözden geçirmektedir.


2. Ancak, "……….." firması...