19 / 05 / 2024

2013 konut kdv oranı

2013 konut kdv oranı

Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekareye göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor...

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Konut KDV indirimi 2019!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise yıl sonunda sona erecek.

Konut KDV iadesine Sayıştay vetosu!

Konut satışları nedeniyle inşaat şirketleri ve müteahhitlere yapılan KDV iadesine yönelik Maliye’nin getirdiği bazı sınırlamalara, Sayıştay’da vize verdi.

Ankara-Çankaya projesindeki 27 konut 46 milyon TL'ye satıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden Ankara-Çankaya projesindeki 27 adet konut KDV dahil 45 milyon 955 bin 771 TL'ye satıldı. 

Yabancıya KDV'siz konut satışına süre şartı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yabancılara getirilen konut alımındaki KDV istisnasına ilişkin, "Bu imkandan ilk başta yararlansa bile bir yıllık süre içinde bu konutu elinde tutması gerekecek." dedi.

Konut fiyatlarına KDV katkısı!

Bu yıl KDV indirimi ve damga vergisinin sıfırlanmasının yanında inşaat şirketlerinin KDV iade alımları da hızlandı. KDV'deki bu düzenlemelerin konut fiyatlarında maliyetleri azaltacağı ve fiyatlarda indirim sağlayacağı düşünülüyor.

Patronlar yabancılara konut satışında KDV istisnasını değerlendirdi!

İnşaat patronları; ‘yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri’ni de içeren ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi:

Yabancılar, Türkiye'den konut aldığında KDV ödemeyecek!

Yabancılara konut satışına yönelik yaptıkları düzenlemelere ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Ağbal, inşaat şirketlerinin yabancı bir gerçek kişiye veya bir şirkete bir iş yeri veya konut sattığında, bunun örneğin yüzde 18 KDV’si varsa, bu KDV'yi istisna edeceklerini söyledi.

Konut ve mobilyada KDV indirimi sektörü hareketlendirecek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konut, beyaz eşya ve mobi̇lyadaki̇ KDV indiriminin sektörde hareketlilik getireceğini söyledi.

KDV'nin yükselmesi Torbalı'da konut talebini daraltacak!

MALİYE Bakanlığı'nın metrekaresi 1000 lira ve üzerinde olan konut projelerinde KDV oranının yüzde 18'e yükseltilmesine yönelik uygulaması, inşaat sektörünü tedirgin etti.

2013 konut kdv oranı Haberi

2013 konut kdv oranı


Konut KDV oranları 2013!


Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekare göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor. Bu karar ile birlikte yeni konutlarda 150 metrekarenin altındaki dairelere uygulanan yüzde 1'lik KDV oranı da tarihe karışmış oldu.


Önceki sistemde 150 metrekare altı konutların tesliminde yüzde 1, 150 metrekare ve üzeri konutlardan ise yüzde 18 KDV alınırken, konut KDV oranları 2013 uygulaması ile birlikte, büyükşehirlerde metrekare fiyatı 500 ile 1000 lira arasında olan konutlardan yüzde 8, metrekaresi 1000 lira ve üzeri konutlardan yüzde 18 KDV alınıyor. Yeni düzenlemede konutların değeri ise, arsa birim fiyatı, binanın emlak vergi değeri ve piyasadan toplanan satış değerleri üzerinden hesaplanıyor. Bakanlığın bu uygulaması 2013 yılında...